Slapp måndag blev dryg måndag.

Jag hade tänkt bara slappa idag. Men det blir visst inte så. Fick en massa saker att göra. Läsa igenom texter, skriva lite kommentarer, ringa nydalaskolan, skriva näktergalen rapport osv. Borde ta tag i att plugga NO med, men jag är så trött och seg av pencilinen (eller kanske det är den slemlösande medicinen) att bara tanken på allt som måste göras idag gör att jag blir trött. 

Sån tur har jag sällskap av Selma. Hon springer omkring för mig och ser energirik ut, hon borde kunna dela med sig lite till mig tycker jag. Nej, ska väcka Madde nu om hon inte redan är vaken.

Permalink Em Kommentarer (1) Trackbacks ()

Pärlplattor!

Jag är väldigt pysslig nuförtiden, har kommit in i värsta pärlstimmet! Känns ganska bra faktiskt. Håller på att pärla glasunderlägg, fyrkantiga med Mario-motiv. Det är jätterogivande tycker jag. Sen har jag köpt pärlor, det senaste en del blandade som jag måste sortera då, vilket kan vara drygt men på nåt vis så gillar jag det i alla fall, det känns bra att sprida ut sina kreativa saker och göra annat än att sitta vid datorn.

Så här ser de som är klara ut i alla fall :)

Sen ska jag ge mig på att pärla lite coola lådor och dylikt. Är lite sugen att
testa hama mini pärlorna, men man ska ju inte pärla något alltför stort med sådanna har jag läst mig till, tar tydligen väldigt lång tid :P

Permalink Kreativitet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kattbesök, forts.

Ja, kattbesöket artar sig ganska bra tycker jag. Columbus är hur cool som helst, försökte precis leka lite med Selma men hon blev assur och fräste till, vilket bara gjorde att Columbus skuttade vidare precis lika glad som innan. Jag gillar hans sätt att hantera Selma som en liten fjortiskatt ^^ 

Hon är så fånig som är arg och sur hela tiden. Men det är ett roligt skådespel att titta på. Ett experiment för Selma att hantera. Undrar då hur hon hanterar det på bortaplan? :P 


De sov i samma soffa i samma rum innan, mycket faschinerande att det gick utan några som helst problem. Framsteg ifrån Selmas sida minsann!

Permalink Djur Kommentarer (0) Trackbacks ()

Spring Nails!

Jag var och tröstshoppade lite igår med Madde, eftersom jag visste att jag skulle till vårdcentralen och få min dom. Jag köpte en halsduk, ett brunt skärp, lite mer pärlor (till mina pärlplattor) och de här små söta nagellacken från H&M de heter Spring nails.
Jag är mycket nöjd, färgerna är jättefina. Jag testar det korallfärgade just nu, det torkade fort och verkar hålla bra. De var inte så dyra heller. 40kr för alla fyra, visserligen lika små som de som kommer från depend, men billigare och man får många färger. I Like! :)

Permalink Mode/Kläder Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dödskallehalsbandet.

Sitter och kikar på Let's Dance, och förundras över hur TV4 alltid lyckas styla de som är med i olika programm med likadan dödskallehalsband (eller kanske samma?!). Idag är det hon Isabelle i juryn som har ett likadant hallsband som Laila Bagge haft i idol, Jessica Almenäs och hon gamla jury medlemmen i Let's dance har också haft det. Jag undrar varför de alltid kör likadant halsband med jämna mellanrum..?

Intressant. 

Kostar helt sjukt mycket pengar..

http://www.frozza.se/rock-by-sweden-asitas-p-939-c-208.aspx

Permalink Funderingar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bihåleinflamation.

Sådär kan det gå om man blir sjuk, och sen inte snoret vill snytas ut utan fastnar inne i huvvet, så man har ett huvud fyllt av äckligt. Det är så det känns när man går till vårdecentralen och dem med ultraljud kollar vad som finns inne i mina bihålor. Det kändes skitläskigt, men jag kan å andra sidan säga att jag vet hur det känns att ta ett ultraljud, haha :P

Penicilin i 10 dagar, och nåt slemlösande stuff så jag blir av med allt. Jag bara längtar tills jag blir av med huvudvärken så är jag nöjd, det är så svårt att fokusera i skolan när man har konstant ont, och när blir åksjuk i bussen av att åka över ett väggupp. Galet.

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kattbesök!

Vi har katt besök. Av Columbus, han är så cool. Selma är skitskraj för han (men hon är å andra sidan den fegaste katten jag vet) och han bara tittar på henne när han går förbi, och hon fräser, och morrar lite. Men ingenting annat, sen går Columbus lite undan så att hon inte ser honom. Då är hon å andra sidan sjukt nyfiken på vart han tagit vägen. Haha, skrattar lite.. Hela skådespelet är så underhållande. Speciellt att Selmas reaktion inte rör Columbus ens i ryggen. 

Nej, jag tror att det här kan bli bra om Selma taggar ner.. Letar efter laserpekarn för jag tror att lite lek kan göra att hon taggar ner, men jag hittar den inte. Får sätta sjuklingen på att leta sen när jag är i skolan. Nu måste jag skynda mig!

Permalink Djur Kommentarer (1) Trackbacks ()

Tröööött.

Idag kommer jag vara trött (fast det är jag ju alla dagar när jag gått och lagt mig alldeles för sent). Men min kära sambo är sjuk tror jag.. Han har snarkat hela natten så jag vaknade redan tjugo i sju, nästan hen 40 min för tidigt, inte alls då jag tänkt gå upp, men han störde så mycket att det inte alls gick att sova längre, tyvärr.

Nej, får ta och göra mig iordning för att ge mig iväg till skolan.. Vi ska ha snubben som snackade herioglyfer med oss andra veckan. Känns inte riktigt som att jag ens vågar kolla efter vad den här lektionen heter, eller vad den ska handla om.

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tangled

Har precis kommit hem från en tur till malmö, där jag var på bio med mitt mentorsbarn. Såg disneyfilmen Tangled, eller Trassel som den då heter på svenska. Självklart såg vi den i 3D även om vi såg den på svenska, men det var okej det med.

Flynn Rider, kungarikets mest eftersökta (och charmiga) tjuv, väljer ett hemligt torn som sitt gömställe djupt inne i skogen. Där blir han tillfångatagen av Rapunzel, en vacker och modig tonåring vars gyllene hår är förtrollat och 23 meter långt. Rapunzel ser den snygge tjuven som en väg ut ur tornet där hon avtjänar ett livslångt utegångsförbud. Snart beger sig det udda paret ut på ett riktigt trassligt, hårresande och actionspäckat äventyr med bl.a. en superpolishäst, en hjälpsam kameleont och ett läskigt gäng banditer. Ett äventyr med oväntade hjältar, beräknande skurkar, skratt, action och hår... massor av hår.

Jag blev frukltansvärt positivt överraskad, 3D funkade ju för en gångs skull riktigt bra i en film, och den var sådär riktigt disneyaktig och 10ggr bättre än Disneys senaste film Prinsessan och grodan. Jag tyckte om den och den är väl värd pengarna att se på bio, klassisk Disney dramaturgi. Dock är den elaka modern lite mer beräknande än vanligt tycker jag. Några tårar och många skratt senare så är jag ganska nöjd.

Jag är dock sjukt onöjd med ungen som satt jämte mig och tjatade med sin morsa hela tiden (inte mitt mentorsbarn alltså). Jag hysjade på honom säkert 10ggr, men han fattade inte.. Ta inte ungar som inte kan vara tysta när de ser en film på bio, till en bio helt enkelt. Det är fan pinsamt om en massa folk runt omkring börjar hysja på en....

Permalink Film/Bio Kommentarer (0) Trackbacks ()

Saker att skylla på så man slipper plugga?

Ja, eftersom jag inte är frisk ännu (jävla helvetes snuva). Så jag kan inte träna, änna lite svårt att träna när man knappt kan andas ju. Vill ju hålla igång liksom, men ja.. Får väl se till de stackar begränsningar jag har.

Men jag kan plugga (synd att man inte kan skylla på snuva där asså, hade ju vart optimalt :P). 

Dock som avbrott ska jag träffa mitt mentorsbarn ikväll och vi ska Trassel. Visserligen på svenska, men i alla fall. Vi kommer nog gilla den, eller jag i alla fall.

Nej, nu får jag återgå till det jag huvudsakligen ska få gjort idag..

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

Gilmore Girls!

Nu ska kika på Gilmore Girls. Börjar på säsong 1. Wiiiee :)

Permalink Serier Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nervositet!

Har varit nervös sen igårkväll. Ska på intervju idag. Anställningsintervju.. Usch usch. Det kommer säkert gå bra, men det är fortfarande ganska nervöst.. Jag är ju fortfarande snorig efter min feberdäck förra veckan (förmodligen en minisläng av flunsan) men jag smittar nog inte längre. 

Anyhow, ska äta lite mer frukost, jag känner lite mer smak idag än vad jag gjorde igår =D

Nu måste jag skynda mig, bussen går om 35 min..

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hur tänkte tv4 här?

Jens Byggmark tog silver (det vet nog alla redan).

Men jag ville mest bara säga att jag tycker att Jeanette Hargin, expertkomentatorn i tv4, hon är FRUKTANSVÄRT tråkigt! Alltså karisma är inte hennes grej, sen är hon klädd som jag vet inte vad. Styling hade hon lätt behövt också. Hennes kommentarer kanske är bra, men man orkar inte lyssna på en människa som inte har något vettigt att säga. Gulligull mot alla som åker alpin vm, alltför oprofessionell tycker jag. Dessutom har jag lagt märke till att hon gäspar ganska ofta rakt ut i tv:n..  

Det låter negativt men faktis så byter jag kanal när hon pratar..

Permalink Funderingar Kommentarer (3) Trackbacks ()

Sjuk :(

Känner mig helt utslagen. Spenderade gårdagkvällen när jag kom hem efter föreläsningen sovandes i soffan. Sen vaknade jag till och kom på att kanske sängen är bättre att sova i. Upptäcker då att jag är så täppt att huvudet bara snurrar när jag reser mig upp och att jag har feber. 

Sjukt, att man kan bli så sjuk av vad det nu är jag blivit sjuk av.. Fick inte behålla min mat igår, men idag går det bättre om jag äter lite åt gången. Musportioner som man hade sagt när man var liten. Sitter och önskar att någon snäll person hade rivit lite äpple till mig som jag hade kunnat peta i mig i snigelfart. 

Nej, slut på självömkan.. Måste bli frisk tills på lördag!

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fat, Ugly or Slutty

Sitter här och dricker sparrissopa till frukost, det är typ det enda jag kan svälja. Mentalt förbereder mig för att sitta i skolan i 4h ikväll och snora. Mysigt. 

Råkade av en händelse surfa in på aftonbladet och hitta en artikel om tre tjejer som startat en hemsida där de postar nedvärderande kommentarer som man får när man gamear online. Elaka kommentarer med sexuella anspelningar, vilket inte är helt ovanligt, man råkar i princip ut för dem varje dag. Men jag tycker det faktiskt är sjukt bra (och ganska roligt) att någon uppmärksammar detta fenomen. 
(http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/spela/article8554035.ab)

Visst kan man bli arg och tänka "fucking cunt", men man behöver ju inte alltid översätta detta i ord till personen i fråga. Tycker inte jag i alla fall. 

Kolla in i alla fall, det är ganska underhållande vad det kan kommas på mycket skumma saker att säga när man blir arg i games:
http://fatuglyorslutty.com/

Permalink Tänkvärt! Kommentarer (0) Trackbacks ()

Funderingar om vänskap

Vänskap: Det att två (eller fler) personer tycker om varandra, litar på varandra, mår bra av varandras sällskap och kanske också gör saker tillsammans; det att två eller fler personer är vänner.
Så defineras vänskap på wiktonary, och jag är beredd att hålla med. 

Min lillerått fick mig att fundera lite nu. Hon pratade om en vän som inte är en vän, eller som är en vän men som sårar mer än den glädjer och gör mer skada än nytta som just vän.

Jag funderar då lite på: ger man vänner lika många chanser som man ger sin pojkvän, eller kan man faktiskt tycka att vänner som inte är där och ställer upp lika gärna kan få vara vänner men på långt håll och inte så nära vänner?

Jag minns jag har tänkt på det mycket och innan, men inte riktigt kommit fram till nåt svar. Det är alltid svårt att veta vad man ska gör när man känner att något rinner ut i sanden. Men jag tror det är viktigt att se om inte man får något tillbaka så kanske det inte är värt att lägga ner massa tid. Det drainar energi och slutar med att man blir ledsen liksom. 

Så tycker jag i alla fall!

Permalink Funderingar Kommentarer (0) Trackbacks ()

De där omysiga uppvaknanden man har ibland.

Yay, vilken dålig start på den här dagen. Vaknar upp och har olidligt ont i halsen, helt omysigt.. Va fan liksom, känns inte alls som att tiden räcker till för sånt här shit. Hoppas det går över fort.. Måste ju ha rutiner i träningen med, annars blir det fail. Fast jag är ju ganska så motiverad nu så det kanske löser sig självt. 

Nej, nu ska jag se om vi har några halstabletter hemma som kan fixa det här. Det kliar i halsen samtidigt som det gör ont. Hur kan det göra det? :(

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

I just have to..

Jag känner mej lite fånig och sådär tjejig nu, men jag bara måste köpa det här: 
http://www.lambisoftwords.se/?lang=se&/#/products

Sjukt sött, tycker jag ^^

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vissa saker gör en så arg..

Solen skiner ute och vädret verkar helt fantastiskt! 

men det var inte därför jag skriver, utan jag vill dela med mig av den här hemska artikel jag hittade på Aftonbladet innan: http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article8547463.ab

Att en 6-åring blir så mobbad i skolan att han får sparkar, slag och blir hotat med kniv ska verkligen inte ens kunna hända, som barn ska man få testa på att göra som man vill och vuxna ska stå där och stötta så gott det går. Gillar man nagellack och balett ska inte det vara grunden för mobbing (ååh jag blir så arg). Barn som mobbar så små barn borde man seriöst kunna stänga av i från skolor. Att dessutom skolan ignorerar föräldrarna gör inte saken bättre. Nej fy fan om jag vart lärare och jobbat på den skolan, jag hadå då minsan inte stått ut. Nej, nu jobbar vi för bättre skolor i Sverige!

Permalink Funderingar Kommentarer (1) Trackbacks ()

Shopping shopping shopping!

Idag har jag efter skolan hängt med Therese på Entré! Mycket trevligt och mycket blev det både köpt och provat. 

Dock fastnade jag inte för jättemånga saker men det jag köpte kändes som att jag behövde. Några linnen, en stickad tröja/top lite svårt att definera tror jag allt och lite saker från H&M i sminkväg och ibumetin (fast den billigare varianten i röd förpackning). 

Känns på det stora taget bra, lite trött i fötterna är jag dock nu. Men det ska nog gå över tills vi ska bege oss mot Bannons residens lite senare. :)


Permalink Mode/Kläder Kommentarer (0) Trackbacks ()

God morgon!

Det tar på krafterna att jobba minsann! Är fortfarande trött sen igårkväll, men jag var ju tvungen att plugga lite extra länge igår med innan jag fick slappna av, för jag hade glömt det där med seminarie 1.

Nu sitter jag i lugn och ro med min frukost och Selma som sällskap. Det är mysigt sådär på morgonen innan all stress och annat sätter igång, man hinner liksom tänka färdigt innan man måste göra något annat. Det gillar jag!

Nej, om man skulle ta och läsa vidare om det där snökaoset i hela Sverige (läs Stockholm) som de pratar om. Här utanför vårat fönster är det minsann ingen snö..

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vardagliga händelser

Idag blev det mycket att röra på sig.

Först lek i idrottssalen på orkanen med Näktergalen! Det var verkligen superroligt tyckte jag. Blev dock himla trött efter att ha sprungit runt där i nästan två timmar. Vi spelade spökbol och lekte catch the flag, en lek som jag lärde mig på idrotten i skolan när jag var liten. Väldigt roligt!

Efter det bar det av till ett pass på gymmet i Lund, var sjukt pepp när jag kom dit och orkade mycket mer än vanligt. Kändes galet bra idag :P 

Nu blir det träningspaus i några dagar, skulle tränat imorgon egentligen egentligen, men det känns viktigare att plugga. Så får ta det istället. Blir att ge sig på träningen igen på måndag, yeehaa!

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

The day of stress..

Idag har jag verkligen stressat omkring. Hade inte alls tänkt att det skulle bli så mycket att göra idag. Utan min plan är att jag skulle hinna med och göra allt imorgon. Men nej, nu ska jag jobba då, heeela dagen. Men det ska bli kul. I like working :)

Så nu får jag fixa och trixa med texten när jag kommer hem från gymmet ikväll vid 22-tiden. Hinner inte nu, ska skynda till malmö om 35min.. skynda skynda, ska hinna allt på en gång! =P

Permalink Em Kommentarer (1) Trackbacks ()

Mobilspel... i skolan?

Ofta klagar jag på att skolan är hopplöst efter och att vi inte lär oss direkt nya eller relevanta saker. Att vi får dåligt med tips och idéer på lektionsupplägg som vi kan ta med oss ut därifrån. Men idag behöver jag säga nåt helt annat.

Vi ska nämligen göra ett mobilspel i matten. Som små barn ska kunna använda sig av...

Fel nr 1: Seriöst, vill verkligen föräldrar i dagens läge att ett barn som går i förskoleklass tex ska använda sig av mobilen i skolen? Jag är väldigt skeptisk till detta. Åtminstone för tillfället, känns inte alls rätt på nått sätt.

Tycker tanken är god, man ska kunna använda sig av den moderna teknologin i skolan på ett bredare sätt, men ett mobilspel anpassat för den ålderskategori vi ska undervisa känns sådär genomtänkt. Hade det varit 10 år från nu, så hade kanske barnen sutit där med var sin ipad, eller vad som än är modernt på det hållet. Mobilspel är ju också förlegat egentligen, speciellt quiz som vi ska göra.

Fel nr  2: Quiz-sidan vi använder oss av är helt på engelska, ska gå att få hela klara lilla applikationen att vara svensk, men tänk om man vill integrera det så mycket att man vill att barnen ska kunna göra egna, då failar man ganska mycket eftersom kanske inte ens en som går i 6:an klarar av att tyda allt som stod på sidan. Jag är inget vidare duktig i engelska och till och med jag hade problem att fatta hur det var meningen att man skulle gå tillväga.

Får skriva i utvärderingen att mobilspel i skolans värld kanske itne alltid är "rätt" som vår lärare försökte pränta in i våra stackars uttröttade studenthuvuden.

Dock måste jag säga att jag kan tänka mig tanken att använda sig av denna metod om jag studerat för att jobba högre upp i åldrarna. För att om skolan tillhandahåller verktygen så att alla har samma utgångsläge, och samma förutsättningar så kan det fungera. Bara det inte blir någon fråga om klasskillnad, för det är inte det en skola för alla står för.

Permalink Om plugget! Kommentarer (1) Trackbacks ()

Bokrean (smygstart).

Fick mejl från Bokus.com idag om att man kan förboka böcker på bokrean som startar den 23:e februari. Jag passade minsann på att leta upp några böcker jag velat läsa ett tag. Borde dock kanske ta tag i de böckerna som bara ligger här hemma och väntar på att bli lästa först.

Men man måste också passa på när det är billigt med böcker. I Like!

Permalink Böcker! Kommentarer (1) Trackbacks ()

De där dagarna..

Vissa dagar är man glad. Andra dagar känner man sig ledsen.. Idag känner jag mig ledsen, känner mig som en fattig student och jag pallar inet vara det längre.

Man hade behövet ett relgelbundet jobb där jag kan få ihop lite pengar så man kan åka iväs. Men det är lättare sagt än gjort. Känner att jag behöver ett break. Men har man inga pengar kan man inte åka någonstans. Så allt bara sket sig liksom ändå.

Det suger att vara student, på väldigt många sätt ibland.

Permalink Studentikost Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kaffe.

Kaffe på morgonen för att vakna är nog det bästa jag vet. Första koppen för dagen är nog den absolut bästa koppen på dagen. Det är som en addiction som är helt okej att ha. Finns ju jättemånga kaffesorter. Det bästa är kaffe med mjölk och Islatte med smak. Islatten är den man längtar efter hela vintern..

Permalink Funderingar Kommentarer (3) Trackbacks ()

Tränings-pepp!

Det känns att man lever, när man tränar så hårt att ben och armar är som gelé när man ska gå hem och sen känner att man knappt kan röra sig när man suttit still en stund hemma. Men det är så lätt värt det när man blir så pigg och glad efteråt. Vaknade imorses och var PIGG. Jag kan knappt förstå det själv, har inte hänt på väääääldigt länge.

Så på nåt vis kände jag mig ännu mer pepp och motiverad när jag stolt gick från combaten (efter att först ha släpat mej dit med Duracellkaninen Madde som pepptalker). Kände mig nämligen ganska opepp när jag kom hem efter skolan idag, det var ju en sån där där där jag hann komma hem emellan och försoffa mig och känna att "nej fan, träning känns låångt bort". Men som sagt kom iväg och känner mig duktigt.

Är sugen på att träna samma tid nästa vecka, men det kommer nog inte gå eftersom vi får finbesök från Göteborg :)

Permalink Träning Kommentarer (1) Trackbacks ()

Lite tid över..

Nu har jag tid över att blogga. Måste också komma ihåg att uppdatera min träningsgrej på funbeat med. Alltid något som måste göras.. Hela min dag går ut på det "alltid något som måste göras.." När tar detta "måste" slut, finns det ens ett slut? 

Är faktiskt mer trött idag än vad jag brukar vara efter träning, men jag har å andra sidan spenderat nästan 2h på aq-va-kul och sedan tränat i en timme med Madde. Så på nåt vis så är det liksom meningen att man ska vara trött, eller hur?

Nej, jag längtar efter min lediga dag imorgon.. Somnar man nu så kommer den fortare eller hur? :)
Godnatt!

Permalink Em Kommentarer (1) Trackbacks ()

Veckans ord

Veckans ord att lägga på minnet är "Färst".
En böjning som tydligen går att använda på "få".
Få - Färre - Färst.
Intressanta matte-termer det där som vi lär oss i skolan.

Permalink Funderingar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Rutiner.

Hur gick det här till? Min almanacka är fullproppad med alltifrån träning, till skola och jobb, och mentorsbarn och träffa människor. Hur ska jag ha tid att varva ner och bara få den ensamtid som jag gillar bäst?

Alltså på nåt sätt gillar jag att det är mycket. Men just idag har jag fått plugga ända fram till 21.30 för att hinna med allt. Två inlämningar (ett till mentorn och ett till Näktergalen), seminarieskrivandet+mejla ut till alla osv..

Detta kanske betyder att jag egentligen inte alls behöver min tid för mig själv så mycket som jag tror?

Hur som helst så måste jag egentligen läsa klart de kapitlen för seminariet som jag inte gjort men jag orkar inte det. Imorgon ska jag ta sovmorgon tänkte jag och på torsdag ska jag ha slappedag. HELA DAN, fast lite måste jag plugga också. Skulle läst nåt till lektionen på fredag. Matten börjar redan stå mig upp i halsen.. Matas av det hela tiden. Visst intressant, men i lagom mängd, is that possible? Svar: Nej, lagom är ett dåligt ord, passar inte alls in på vad matematik är.

Gillar dock att jag har ett schema nu med Madde för träning måndag, onsdag och fredag. Kanske kan även jag bli lite fit tillslut? Önsketänkande kanske, man va sjutton nu skapar vi rutiner! :P

Permalink Funderingar Kommentarer (1) Trackbacks ()


>