Ett decennium!

Det har gått ett helt decennium in på 2000-talet. Tiden går helt galet fort. Jag har avverakt alla mina tonårs-år och börjat mitt vuxna liv.. Fast det känns liksom inte. Livet bara flyter på, och även om det händer en massa så struntar man i att stanna upp och reflektera.

  1. Inledde 2000 med att ha kuddkrig i källaren på bygdegården i Roasjö.. Man önskar man kom ihåg mer av just det där nyåret. 13 år var man, nästan.
  2. Jag flyttade hemmifrån när jag var 17, sommaren 2004. Första egna 28kvm mitt i Borås. Det var ascoolt, så att säga. Jag kände mej vuxen och kunde klara av allt. På den tiden var jag väldigt noga med att alltid vara i skolan och inte skolka.
  3. Köpte dator ett år senare.. Började spela World of Warcraft. Inte det mest genomtänkta som gymnasiestuderande ensamboende tjej.
  4. Tog studenten 2006, jag lyckades ganska bra med det med, trots att jag inte var den mest närvarande eleven sista året i trean.
  5. Jobbade på H&M i åtta månader efter det. Slutade i Februari 2007.
  6. Började på Manpower istället. Vet fortfarande idag inte vilket som var värst. Men stannade ändå kvar där tills jag började plugga i början på 2009.
De stora milstolparna liksom.. Men detta året har också inneburit en massa förändringar.
  • Börja studera på högskolan i Borås till lärare, deras undervisningsmetoder passade inte mig riktigt.
  • Flyttade till Lund och blev sambo.
  • Pluggade genusvetenskap på sommaren.
  • Flög till Grekland för att sola, bada och semestra som det sägs att man ska göra.
  • Började plugga till Lärare på Malmö Högskola istället.
  • Fick dessutom ett vikare jobb (when it is needed) och om jag känner att jag hinner med.
  • Dessutom har jag träffat och lärt känna en massa nya spännande och inte minst trevliga människor!
Hoppas att alla har en bra nyårsafton! :)
Gott nytt år på er!
/Em

Permalink Em Kommentarer (1) Trackbacks ()

Julafton

Nu är det julafton. Vet inte om man ska tänka: "äntligen" eller "snart är den över" vilket på sätt och vis skulle kunna tolkas som precis samma sak men med lite olika positiva/negativa betoningar. Känns lite skumt att inte fira julen hemma i Roasjö, i vackra Julåsa. Men saker och ting känns ganska bra ändå.

Pappa ringde och önskade god jul, vilket jag inte trott om honom.. Yeeay, let's celibrate. Eftersom han tänkte på andra och då saknas jag nog lite hemma med kanske :)

Nu ska jag njuta av att det är vinter och snö ute på självaste Julafton! :)
God Jul på er alla!
/Em

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

17 december

Försöker att låta bli att blogga just nu, eftersom det för det mesta hade blivit ett deprimerat inlägg om hur skit december är. Men nu känner jag att jag måste skriva lite om hur mysigt det kan vara med december också. Speciellt när det väl blir kallt och snö som det är nu. Visst, det är olika typ av kyla ju längre söder ut i Sverige man kommer, men det är ändå mysigt och man får/känner den där välbekanta julstämningskänslan komma smygande. Antingen man vill eller inte.

Har shoppat klart nästan alla julklappar nu och jag är faktiskt ganska nöjd, känns som att det kommer att bli bra och att de flesta kommer bli glada, hoppas jag i alla fall :)

Och "jullov" har jag med fått, även om det är meningen att jag ska plugga till en tenta som jag har den 13 januari. Men det kommer nog gå bra det med, känns som att saker och ting kan flyta på ganska bra, för skulle julstämningen bli alltför mycket och alltför påfrestande så kan jag ju alltid fly undan med ursäkten "jag måste plugga inför min tenta", det känns faktiskt ganska bra :D

Nej, nu ska jag inte tråka ut någon mer med mitt prat om det här. Undviker som sagt att blogga lite för tillfället. But i will be back later on, like next year :)
/Em

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

7 december

Får skriva fort innan jag måste springa till bussen för att åka till praktiken. Den här veckan har jag nåt som måste vara gjort varje dag. Det känns helt galet stressigt, och ovanligt :P

  • Måndag (idag) ska jag på praktik, hålla i lektion (julpyssel) och så ska jag jobba efter det. Så jag kommer vara hemma vid 18.00 typ. Heldag alltså.
  • Tisdag har jag skola hela dagen (ovanligt) börjar 08.15 och slutar nån gång efter två kanske (om allt flyter på som det ska), måste fixa en redovisning tills på fredag, om skönlitteräraböcker med uppväxtvilkor eller dylikt.
  • Praktik igen. (Mycket praktik för tillfället, dock sista för terminen på onsdag)
  • Torsdag, ledig, typ. Ska skriva en reflektion av mina praktikmål som jag satte upp i början av terminen, ska vara inlämmnad kl 12.00 ungefär. Beror på när man räknar att "Lunch" börjar. Så om jag ska hinna med det måste jag gå upp ganska tidigt, vilket öppnar för att jag kanske hinner med lite julklappsinköp också.
  • Fredag först så är det redovisningar och sånt i skolan till 12.00 sen ska jag hem och vända och åka till Malmö igen.. För att delta i en julfest på kvällen. (Det känns ganska  för övrigt ganska drygt att behöva åka fram och tillbaka till Malmö två ggr på en dag)
Sen är min planering slut för denna vecka.. Så vad ska vi förgylla helgen med? :)
/Em

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

1 december

Bloggar från sängen, är så sjukt förkyld att jag egentligen inte ens borde tänka med den huvudvärk jag har känns det som för tillfället.

Men det börjar bli så tråkigt att ligga här liksom. Har legat ner still typ hela dan förutom när jag gick iväg till hemköp för att köpa mer näsdukar.. Och då trodde jag att jag skulle dö av köld (tyckte det var sjukt kallt ute) dessutom var jag helt slut när jag kom upp till lägenheten igen. Kändes som att jag inte klarade av någonting.

Ganska kass start på denna veckan med andra ord. Man får hoppas att den blir bättre.. Ska ju ut på fältdag på fredag så jag får väl se till att vara frisk då om inte annat. Sen har jag ju egentligen skola både imorrn och på torsdag så jag borde ju verkligen ta mig dit. 2h ska man ju orka eller hur?

Nej.. kanske borde gå och lägga mig så att jag blir frisk nån gång denna veckan.
/Em

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()


>