31 maj

Jag pratar alldeles för mycket ibland.. Ah well. I can't sleep, men det är nog mest för att jag inte ens vill sova just nu. Sömnen kommer nog av sig självt. Dessutom kan jag ju sova så länge som jag vill imorrn, för det känns ändå inte som att vädret kommer att ändra på sig så att man kan sola lite. Var i helvete är den varma sommaren dom lovade?! Jag behöver det nu.. Fast det är ju inte juni förräns på tisdag, får väl vänta tills då att klaga på regnig sommar.

Ge mej sooool och värme! (Och en katt, tack!)

Nej, kanske om man skulle ta och fundera över sömn kanske.
/Em

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

27 maj

Yes, nu är inlämningen/tentan ÄNTLIGEN färdig. Ska lämmna in den innan det bär av mot Malmö ikväll för lite Prince of Persia med Sofie och Madde :)

Ska bara hoppas att det inte blir regn altför tidigt idag, åså kanske vi kan bestämma och förboka något om resa i vinter. P's velande lutar åt februari, men det känns skitdumt att för mig åka mitt i en termin :/ Men det löser sig nog hoppas jag!

Ska plocka upp mitt stök nu, som jag spritt ut mig de senaste dagarna när jag skrivit på inlämningen.
/Em

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

Karnevel med karnevöl!

Karneval, karnevel, karnefel! :)

Studentikost värre, men också väldigt roligt! Man blir glad av att det ordnas roliga saker. Var på cirkus igår, det var kul och idag har jag sett karnevalståget (kan säga att tåget är lite likt kortegen i Borås). Men det är mycket mer avancerat här i Lund, men kanske har de lite fler människor som slår sina "kloka" huvuden ihop och gör nåt utav det  :P

Sitter på balkongen och kollar igenom lite bilder från idag tagna med min Xperia.

Permalink Studentikost Kommentarer (0) Trackbacks ()

Cornetto Pistage!

Testade en ny glass idag med, måste bara säga att den var helt sjukt god! Lätt den godaste glassen efter nya Ben&Jerrys som man kan köpa som pinnglass. (Annars slår ju Ben&Jerrys glass nästan all annan glass jämt.)

Cornetto Pistage!
Jag som gillar pistage tycker ju att glassen är sjukt god, men de som inte gör det tycker förmodligen inte alls om den. Tog en bild på den med =)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Karnevals dax!

Lundakarnevalen stundar runt hörnet.. Och med de en massa studentikosa saker, som karnevalståg, spex, cirkus, film med mera.

Fick möjlighet att se spexet David och Goliat på genrepet igår tack några vänner, så jag hoppade på det och hängde med!
Det var roligt, men det går inte riktigt att jämföra med Spartacus som jag såg i höstas. Det här var inte alls lika långt, och ska jag vara helt ärlig inte lika roligt. Men stämmningen var på topp fast spexet höll inte riktigt samma klass som jag hade förväntat mig, men det var kul att se som sagt. Tack för att man fick hänga med! =)
/Em

Permalink Studentikost Kommentarer (0) Trackbacks ()

18 maj

Försöker skriva observationsuppgiften, det går fanimej inget bra. Har skrivit en A4, men kommer inte längre. Vet inte vad jag ska skriva eller hur jag ska formulera mig. Inte gör det saken bättre att för en stund sen blev på sjukt dåligt humör när några kladdar ner mitt receptblock med tureneringsschema. Utan att ens kolla efter vad det innehåller.

It makes me irritated..

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

Testade på ny gruppträningsform!

Måndag idag, började veckan med intensivstart :) Tränade Body Combat idag. Det var jätteroligt och man blev superpepp när man var där och det känndes skönt att få slå ihjäl den där ickepersonen som man försöker visualisera framför sig. Svettigt var det med, men det ska ju på nåt vis kännas som man tränar med, eller hur?

För dom som inte har koll på vad Body Combat är för nåt så:
Body Combat
(BC) är ett förkoreograferat non-contact, högintensivt 60 minuters gruppträningsprogram inspirerat av kampsporter som karate, kickboxning, taekwondo, capoeira, tai chi, kung fu och muay thai från Les Mills International på Nya Zeeland.

Musiken i Body Combat är intensiv och ofta i form av techno, Happy Hardcore, trance och hårdrock.

I Combat-låtarna så jobbar man med slag- (Jabb, Cross, Hook, och Uppercut) och sparkkombinationer (frontkick, back kick, sidekick och roundhouse kick) medan Power Training-låtarna är uppbyggda av enbart slag. I muay thaisit-ups, armhävningar och andra styrkeövningar med den egna kroppen som motstånd i olika kombinationer och mönster. Passet innehåller även katas och rörelsemönster med hög symbolik till olika kampsportsstilar inom både karate och taekwondo, och i nedvarvningen mer avslappnande rörelser i likhet med tai chi.
Källa: Wikipedia

Body Combat kommer det helt klart bli mer av!
/Em

Permalink Träning Kommentarer (0) Trackbacks ()

Uppförsbackar..

Det är mycket tankar på skolan nu. Ska skriva den där jobbiga examinationstexten. Men jag kommer inte på någon bra inledning. Jag vill ha en form eller en mall utefter hur den ska skrivas och inte bara en en reflekterande text. Men men, skulle kanske kunna börja med mitten delen och ta inledningen sist.

Sen så ska seminarie förberedas, jag har nu läst båda kapitlen som berör mig och vårat arbetslag och strukit under det som jag tycker är viktigt, och som jag själv tror mig kommer ha nytta av senare när jag kommer skriva dels den reflekterande texten och dels sista 24h tentan.. Känns bara som en enda lång och stor uppförsbacke just nu!
/Em

Permalink Om plugget! Kommentarer (0) Trackbacks ()

Shopping!

Ja, jag shoppade lite på Entré som sagt.


Blev dessa örhängen (köptes på Ur&Penn). Dock lite suddig bild, men jag orkar inte engagera mig i att ta om den.


Sen blev det lite skor med, med ganska höga klackar (köptes på Deichmann). Känner mig som nästan 1,85-ish när jag har dom på mej. Men fy vad dom är sköna att ha på sig! Det är så att man struntar i hur mycket längre man är för man har snygga vader ;)

Permalink Mode/Kläder Kommentarer (1) Trackbacks ()

15 maj

Det känns som att man varit helt super upptagen de senaste dagarna.

  • Onsdag
    Syrran kom hit i onsdagskväll, dessutom spelades det wii och magic turnering pågick. (Allt samma kväll här hemma i lägenheten)
  • Torsdag
    Syrran var här och vi bockade Nova, samt att vi inhnadlade lite mer trall till balkongen, så nu är den nästan klar, det är bara alla bitar som måste sågas till som ska fixas. Men det vill jag nog ha lite mer värme för att göra.
  • Fredag
    Då bockade jag, syrran och hennes pojkvän Entré och shoppade loss gjorde jag lite gran där med. (Mer bilder kommer)
    Dessutom vart det aggro-kväll (Agricola). Vilket också var kul, fast jag kom helt galet långt efter alla andra, vet inte vad jag flummade runt med.. Lite för mycket alkhol i form av vin kanske. Nästa gång ska jag komma igen!
  • Lördag
    Deppdag liksom, regnet har öst ner till och från. När det klarnade upp lite blev man glad, sen tog det 5 min sen regnar det igen. Och nu pågår Magic lektioner i köket igen. Börjar bli ganska trött på Magic nu. Känner nästan samma typ av hatkänslor inför Magic som för StreetFighter IV. That's bad.

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ännu en examination till handlingarna.

En del av första examinationen är avklarad idag. Jag och Sofie fixade en fin liten powerpoint som vi presenterade lite fint idag. Det gick jättebra, tycker jag och vi hade flyt.

Examinationen byggde på att vi skulle göra en observation i en klass och vi skulle synligöra "literacy, meningsskapande och funktionella samanhang". Jättediffusa begrepp men skulle kunna översättas som läs och skrivinlärning och när/var man har nytta av att lära sig det. Observationen byggde på boken Herman och Eldsvådan av Stian Hole. Boken i sig gjordes till en SET-lektion (SET=socioemotionell träning) och enkelt förklarat så är det att prata om sina egna känslor inför andra i en grupp/klass.

Såhär står det på bokens baksida:
Hermans sommar är över och han har börjat i första klass. En dag smyger han in i grannens trädgård. Grannen är en gammal brevbärare som kallas för Frimärksmannen. Barnen på Hermans gata är rädda för honom. Precis när Herman smugit sig in i trädgården hör han en röst bakom sig som viskar: Du törs inte. Är du en fegis, Herman? Det är Roy i fyran.

Just denna boken gillar jag jättemycket, för den har coola bilder och bilder som säger väldigt mycket och visar många ansiktsuttryck, och det gör att man kan få ett djup och prata en massa om den, på en lektion man håller i skolan om kanske mobbning, eller liknande.

Del två av examinationen är att skriva en text till den här observationen som ska lämmnas in om ungefär 2 veckor. Har dock inte ens börjat fundera på hur jag ska lägga upp det, men det kanske vore bra om man började nu i tid för en gångs skull, när man ändå har långhelg och allt.
/Em

Permalink Om plugget! Kommentarer (0) Trackbacks ()

Limmet!

Det är lite tunt på bloggfronten idag, men Limmet (min katt) har fått en kattunge idag, värsta söt!

Så...
Jag vill ha en katt, jag vill ha en katt, jag vill ha en katt!
/Em

Permalink Djur Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hangover day.

Oj det var fest igår. Oj så roligt jag faktiskt hade. Men oj så trött jag är idag. Inte bakis men sjukt trött liksom. Och halsen är helt förstörd, känns som att jag har sjungt singstar i 4h. Men ovanligt nog så sjöngs det ingen singstar igår alls.

Sen var det en sväng på Tengan som gällde, det var nice det med. Sen blev det nattamat, med burgers på stället med stort b i burgers om man får tro dom som promotade för det. Det var helt okej i min smak, men inte nåt jätte exklusivt direkt :P

Nej, nu ska jag tänka på nåt annat.

Grilla i parken på torsdag om det är bra väder, btw? :)
/Em

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

Games!

Speladede brädspel igår. Det var kul, testade ett spel som för mig var helt nytt. Dessutom är jag inte så insatt i bagrunden som jag kanske borde vara men i alla fall. Warhammer har ju en jättelång story.

Warhammer: Chaos In Old World, var mycket bättre än jag trodde och det var till och med riktigt roligt med jämna mellanrum. Dock var jag väldigt trött och orkade inte fatta reglerna som berättades för mig hela tiden, så jag var tvungen att fråga samma fråga ungefär 10ggr för att förstå vad jag skulle göra för något, och hur vissa events i spelet fungerade. Men nån gång emot slutet förstod jag spelets gång och jag kom nog inte sist om jag fattade rätt ^^
/Em

Permalink Games Kommentarer (0) Trackbacks ()

Handdockor

Idag har jagag varit på föreläsning och workshop om handdockor. Först lyssnade vi lite på handdockans historia, om hur det började i Italien som en propaganda för ett bättre liv, kom in i kyrkans roll men sedan blev förbjuden av staten för det "magiska" med en handdocka var farligt, mycket farligt. 

Sen var det workshop och där skulle vi göra våra egna handdockor, men eftersom jag var så trött så orkade jag inte göra klart min utan tog med den hem och tänkte göra klart den någon dag. Den kommer förmodligen bli jätteful, men å andra sidan. I made it myself och då behöver det inte vara helt perfekt ;)


Handdockan i sig kan vara ett bra redskap att kommunicera med barn som inte pratar så mycket, eller som är blyga. För att barnet då mer än gärna pratar med dockan mycket hellre än den pratar med pedagogen/den vuxne. Så ibland kan man vara smart och använda den i situationer där man vill ha ett ärligt svar, eftersom det alltsom oftast är så att barn svara det dom tror att man vill höra. Medan handdockan då i det här fallet får ett mer ärligt svar, för barnen ser inte den som en vuxen.

Jag har haft jättekul idag i alla fall, im all happy!
Nu ska här lagas mat! ^^
/Em


Permalink Om plugget! Kommentarer (0) Trackbacks ()

Avantasia - Blowing Out The Flame



Lite skön kvällsmusik såhär en torsdag :)

Permalink Musik Kommentarer (0) Trackbacks ()

6 maj

Idag står det plugga, plugga, plugga på schemat. Det känner jag inte heller för.. Men jag ska läsa färdigt Literacy ny, så jag känner att jag blir klar nån gång. Den var ju faktiskt till och med lite intressant när man väl började läsa den. Men det var ju just det där med att man ska "börja läsa den" och sedan hitta förmågan att öppna den igen så man kan fortsätta läsa.

Står också bodypump ikväll vid 18.30, jag lyckades med kosnten att felbelasta mitt högra knä (som jag har haft ont i till och från ganska länge) förra veckan på just bodypumpen. Men jag får gå dit och göra mitt bästa, köra lite crosstrainer i kanske 45min som uppvärmning så knäet verkligen är igång sen när man ska köra. Får verkligen hoppas att det hjälper, eller kanske att det blir vatten i det så jag måste gå och fixa det, det är ju med ett alternativ, även om det just nu känns ganska osannolikt.

Sen frukost ska jag i alla fall äta :P
/Em

Permalink Om plugget! Kommentarer (0) Trackbacks ()

5 maj

Lite omdesign, det har tagit några dagar och har man vart uppmärksam så har jag bytt ut en hel del saker de senaste dagarna. Jag börjar bli ganska nöjd nu, ska bara hitta felet i koden på arkivsidan med där jag har en extra ">" synlig, hittar inte var den kommer ifrån, men det kommer jag kanske på om jag tittar en stund.

Hursomhelst hade praktik idag och jag var jättetrött. Sov tre timmar i natt, vaknade ungefär var 20:e minut och fem i sex pallade jag inte ligga kvar i sängen längre så jag gick upp, nästan två timmar innan jag behövde vara på väg till praktiken ens. Suck, liksom.

Nu är jag trött som bara den och vet inte om jag ska plugga eller om jag ska låta bli för att jag ändå inte kommer fatta något av det jag läser atm, eller om jag ska bara ska lägga mig ner i soffan och sova bort resten av denna dagen. Den har ju redan varit lång.

Las Vegas är snart slut förövrigt.
/Em

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

4 maj

Lite mera whine: jag är så trött, ingen lust att ha praktik imorrn. Inte alls, för att jag är så trött. Ska kasta boll och hoppa höjdhopp eller nåt sånt. Vill inte alls, känner inte för att stiga upp 06.30, känner inte för att vara glad och postiv imorgon. Förhoppningsvis så känns det bättre när man vaknar imorgon.

Det hände något bra idag med: hade en jättebra föreläsning om "vad berättar sagan" och vad är egentligen syftet med sagan om rödluvan? Det finns ganska många olika versioner av sagan världen över, och tolkningarna är lika vilda. Alltifrån att man kanske borde tänka sig för innan man släpper iväg barn själva på saker till att vargen inte egentligen kasnke var en varg, utan en ful gubbe?

Anyway, det är som sagt en tolkningsfråga som är värd att funderas lite på :)
/Em

Permalink Om plugget! Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sömnlösa nätter

Gissa vem som inte kan sova?

Japp rätt misstanke, det är jag. Jag kan inte sova, jag vet inte hur jag ska göra mer.

  • Har provat "sov-te" det fungerar ibland.
  • Har provat träna tills man blir helt slut, fungerar men då ska man helst inte ha träningsvärk eller ont i knät som jag fått nu (dålig timing på det knät när jag behöver träna för att inte palla med att tänka).
  • Jag har provat att läsa.
  • Jag har provat att ligga i sängen och vända på mig 700miljoner gånger.
Känns som att verkligen ingenting hjälper. Jag kollade igår på Las Vegas till ja somna så nu är jag snart klar med hela den serien. Och det är när jag har ljud runt omkring mig som jag somnar som bäst har jag kommit på, vilket inte kanske kan vara så praktiskt med tanke på att jag delar lägenhet med min sötnöt P. Inte så snällt att störa honom mitt i natten med musik vid sängen eller så om jag nu skulle vilja testa om det hjälper. Sova i soffan för att man behöver somna till en serie är inte heller så bra, åtminstone inte för rygg och nacke.

Så vad sjutton ska jag göra åt det här?
Exakt just i detta nu ska jag dricka en kopp te, för lugna min oroande hjärna. Men förslag motages mer än gärna på vad jag mer kan göra.
/Em

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

2 maj

Idag är jag uppe ganska tidigt (vid 09.00 ungefär), men jag har för en gångs skull sovit jättelänge! *Yay*

Upptäckte att vi inte hade något bröd hemma imorses så jag funderade på om jag skulle gå ner till Hemköp, men sen orkade jag inte riktigt det egentligen. Det är lite dumt att det ligger så nära för man blir himla bekväm. Men jag bestämde mig i alla fall för att baka bröd istället.

Resultatet blev det här och det ser ju i alla fall gott ut :)

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

1 maj

Bloggande går i perioder. När man förnyar är det roligt en stund och man känner sig aktiv. När allt är som det alltid varit och inget förändras så slår man av på mycket, trycker på paus och stannar upp. För man vet inte riktigt ifrån vilket håll man ska bemöta stiltjen i verkligheten. Men kanske är det bara jag som känner så?

Hur som helst så funderar jag mycket nu, funderar på hur sommaren kommer att bli, om man har mycket att göra, och om vi kommer komma iväg utomlands, till kanske Rom eller nån annan fin stad. Eller sola och bada i ett grön/blått hav nånstans på en mysig strand. Det hade jag velat göra. En sista minuten sådär, för att jag kan.

Valborg var förövrigt bra och lugn. Vad som händer ikväll det har jag nog inte ens bestämt med mig själv. Känner mig lite off och kanske behöver jag bara en lugn ensam hemma hemmakväll utan att nåt händer som jag inte förutsett.
/Em

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()


>