Pier Pressure!

Ja, då var det liite festivalstämmning på gång i Göteborg (det är mycket Göteborg nuförtiden). Pier Pressure, den så kallade emo-kid-festivalen som väldigt många säger. Visst var det många, men vad spelar det för roll? Jag råkar också gilla den typ av musik som spelades. Skönt att kunna gå lite på festival i år med :)

Vi hade halvtur med väder och vind, regnade lite men inte så att man inte stod ut. Sen kom solen. Banden vi såg var:
Dead By April(S)
Det var en helt okej konsert, höll mej långt ifrån mitten och moshpiten som jag hamnade i förra gången jag såg dem på Malmöfestivalen i höstas. Lyssnar ju på dem lite så man kunde ju alla låtar, så stämningen kom igång sådär klockan 14.00 på eftermiddagen! :)

Plan Three
(S)


Helt nytt band för mig, helt bra också! Jag gillar dem mycket, sköna låtar för kanske lite mer regninga dagar än soliga, eller när man jobbar om det finns möjlighet att lyssna på musik. Då gör deras musik sig riktigt bra! Nöjd var jag efter den :)

Pendulum(AUS)
Martin beskrev det som blipp-blopp-musik. Jag kan nog inte annat än att hålla med, inget jag skulle lyssna på i vanliga fall, liknade Prodigy och inget som jag lyssnar på alls eller ens gillar direkt. Men det är kul att se på människor, speciellt när de dansar lite folkdans. Lite som The Haunted storyn som jag hörde förra helgen :)

The Sounds(S)
Show, såklart. Tycker nog att det är lite tråkigt att Maja både röker och dricker på scen och utgår ifrån att alla som står och lyssnar också gör det när det är 13års åldersgräns på festivalen. Men de gjorde ändå bra ifrån sig, lite bättre än när jag såg dom på sommartorsdagarna i Borås 2003 (jättemånga års sedan).

Takida(S)

Takida hade jag aldrig sett live innan. Missade dom på Rock Im Park 2008, men jag vet inte om jag kände att jag egentligen missade något. Dom var bra, men det var inte riktigt deras typ av publik som var på Pier Pressure. Trveligt när man kan alla låtar ändå.

30 Seconds To Mars(US)

Inte den absolut bästa bilden, men det var helt klart 30 Seconds To Mars som bjöd på den bästa showen! Fick alla att hoppa klappa händerna, ville initiera stage diving (men det är förbjudet i Sverige) och sist men inte minst så handplockade han ut typ 35 människor som han ställde på scen tillsammans med honom i sista låten, helt otroligt kul var det att se! Synd att det var små fjortisar som skrek sig hesa och grät omvartannat. Han var riktigt bra på att få igång publiken vilket gjorde kvällen! :)

Paramore(US)

Jag har lyssnat in mig på Paramore de senaste veckorna och kommit fram till att jag gillar deras musik. Men det kanske inte är det jag skulle välja i första läget. Men det är en skön lagom tung gung som man kan lyssna på när man känner att man behöver det. Bra med andra ord!

HIM(FIN)

HIM är som vanligt ganska tråkiga på scen, precis som när jag såg dem på Rock Im Park 2008. Stod dom stilla och sa inte mycket mellan låtarna utan körde sina jättehits och hade förmodligen ganksa kul själva, medans jag själv tröttna ganska fort. Vi åkte hem innan de slutade spela, men det gjorde inte så mycket eftersom man lika gärna kan lyssna på det skiva när det inte blir en wow-upplevelse med en gång.


8 band på lite mer än 8h, känns som att man bockat en del denna sommaren då. Så nu kan man vänta tills nästa sommar då det kanske bjuds på lite annan typ av band, på en helt annan kul festival kanske? :)
/Em

Permalink Musik Kommentarer (0) Trackbacks ()

Intensiv helg!

Det har hunnits med mycket i helgen!

I fredags var det egentligen bara en slappedag, lite kik på VM och lite plugg. Hann med en sväng in till Malmö för att hämta en bok jag hade reserverat, och en bok till webbdesignkursen som kan vara bra och ha när det väl regnar en dag och jag har lust att tag i det. 16 augusti är ju sista datumet som de ska vara klart alltihopa. Det ska väl gå att fixa.

Sen vart de en ganska snabb visit upp till pappa (på lördagen) för att fira lite födesledagar som kommer och som har varit. Mysigt var det trots alla knotten som skulle äta upp mig. Det var ganska längesen jag blev så sjukt mycket knottbiten som då. Massa god mat, kakor och smörgåstårta (favorit hos mig!) och såklart lite bröllop ifrån Stockholm. Alla satt vi bänkade och såg det distinkta "Ja" vi fick ifrån både Kronprinsesan och Daniel. Fint var det :)

Passade på att ta en ridtur på söndagmorgonen med syrran, det var sjukt längesen jag satt på en hästrygg överhuvudtaget. Men det kändes himla bra att vara tillbaka på det. Kände mig hemma där. Ååh va mysigt det var! Det måste jag hinna med att göra lite fler gånger i sommar, har ju en del tid att göra det :)

Sen bar det av till Göteborg för huvudakten för helgen: Pier Pressure! Mer om de i nästa inlägg.

Summan av det hela var att helgen vart intensiv men himla rolig, fick också träffa pappas nya lilla söta hund: Nessla. Hon är så söt att man smälter när man ser henne. Synd bara att hon är så bortskämd bara, blir orolig när hon inte ser någon dessutom ska hon hela tiden ha uppmärksamhet även när man sover (det var liiite jobbigt när man sov i rummet jämte).

/Em

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

9 juni

Sitter på biblioteket i Lund, mest för att fördriva tiden. Men jag har nästan bestämt mig för att jag är för trött för att gå på föreläsningnen i eftermiddag egentligen, så jag funderar på att gå hem igen. De har ju ändå redan lagt ut föreläsningsanteckningar på nätet så man kan ju ladda ner dem och läsa va det står att de ska prata om idag. Man ska ju inte behöva gå på allt, eller hur?

Läste förresten i Metro (den 8:e juni) att det bara är 42% av alla sökande till sommarkurserna i Lund som kom in nu i sommar. I am one of em, det tycker jag är ganska intressant att jag kom in. Frågan är väl kanske egentligen varför så få faktiskt togs in, det tycker jag verkar konstigt. Kan det kanske ha med att CSN har blivit hårdare eller är det som så att universitetet blivit latare? Rekordmånga av de studenter som inte pluggar får i alla fall söka socialbidrag till följd av detta, tycker det är lite kasst.

Permalink Om plugget! Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag tycker inte om Com Hem

Jag tycker väldigt illa om ComHem just nu. Dom förstör mitt liv eftersom jag inte kommer åt internet hemma och kan inte sitta i lugn och ro och läsa instruktioner för sommaren. Det är drygt som bara den och gör mig arg. Irriterad över att saker och ting bara kan flyta på i en bra takt liksom.

Jag som liksom hade tänkt att jag skulle hinna med så mycket saker denna veckan. Nu känns det inte som att jag hinner med någonting alls, utan får sitta och vänta ut tiden tills snubben från ComHem behagar dyka upp nån gång. Förhoppningsvis så slipper jag mer konfrontationer med dem på ett tag efter att han lagat vårat broken nät ifs. Man kan ju i alla fall hoppas på det bästa.

Det positiva är ju att jag får discount på räkningen för att jag är utan internet och telefon (även om telefonen typ inte används).
/Em

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

I solen på balkongen!

Då var den här helgen snart till ända, och jag har klarat mig ganska helskinad igenom den. :) Både gårdagkvällen och i fredags hade jag mycket, mycket trevligt! Och nu sitter jag och solar på balkongen, vilket är sjukt nice. Även om klockan är halvfem och solen inte tar så mycket så är det skönt att bara sitta ner och känna sommaren ute och runtomkring.

Det kommer bli härligt tyst och lungt på lunds gator med, eftersom väldigt många studenter drar hem för sommaren. Jag gillar det där lugnet, bara kunna ta en promenad ner till stan utan att i princip möta en människa.. Det är sköönt! Det är en av alla saker jag gillar med den här staden!

Kommande vecka händer det en massa spännande saker också! Men nu ska jag njuta i solen :)
/Em

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

24h tentan

Wow, 24h tentan är över. Jag är död i huvvet känns det som.. Ska snart ut i solen och sätta mig i stadsparken för att äta lite sommarlunch med klassen. Kan bli mysigt som avslutning för de som inte tänker komma och festa imorrn.

Nej, nu ska jag häva i mig lite kaffe för fyra timmars sömn efter 17h framför datorn enbart för att hinna bli klar är inte riktig idealiskt för mig idag.

I'll be back later!
/Em

Permalink Om plugget! Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sommar! :)

Nu är det SOMMAR! På riktigt! Äntligen! Som jag längtat!! :)
Spenderat dagen med att pressa lite tillsammans med Sofie i solen och njuta av att det är varmt ute. Har bränt mig lite på ryggen men det kan det vara värt för en skön dag i solen. Dessutom har jag ätit sallad och känt mig nyttig hela dagen, så jag är nöjd om man kan säga så.

Inte heller har jag oroat mig ett dugg för tentan, känner att det finns inte så mycket att oroa sig för. Eftersom jag ändå inte vet vilka frågor som kommer, eller vilka böcker som är bäst att läsa eller stycken. Då spelar det för mig inte direkt någon större roll att plugga på nåt som inte går att styra över. Den enda skillnaden är väl att man lyckas skriva sin tenta kanske två timmar fortare, men å andra sidan de som pluggar som bara den kommer sitta och nojja sig efteråt med och undra om de kanske skrev fel, eller rätt. Medans jag känner att då kan jag lägga det åt sidan sen får det liksom gå som det vill, 15 arbetsdagar efter tentan är ju ändå Midsommarafton. Vilket i sig kan vara lite komiskt, men jag hoppas att vi får resultatet innan.

Dessutom fyller min gamla morfar 75 idag. Grattis till honom :)
/Em

Permalink Funderingar Kommentarer (0) Trackbacks ()


>