23 september

Det är höst. Det känns verkligen i luften. Det blåser, trots att solen skiner så är det kallt. Löven virvlar runt och man känner bara tristessen av vardagen tränger på. Sitter här ihopkrupen i stolen framför datorn med min kaffekopp, och känner att egentligen borde jag kanske gå ut lite, och få lite luft. Men jag orkar inte, skulle hellre gå och lägga mig och sova en stund. Eller bara stänga av omvärlden en liten stund. Hade varit skönt, ett litet mysigt ställe på landet att åka till utan att behöva åka ända upp till pappa. DET hade varit bra.

Tur att man kan gömma tankarna och funderingarna längst bak i huvudet och sätta sig ner och spela nåt. Hittade ett gammalt nostalgispel som jag spelade precis när min lillebror fick den första Ps1 som vi hade hemma. Tarzan.. Så mysigt att kunna sitta och vara lite nostaligisk. Synd bara att just nu så delar jag den upplevelsen bara med mig själv.

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och försöka piggna till.
/Em

Permalink Em Kommentarer (2) Trackbacks ()

20 september

Imorgon släpps Winnerbäcks nya album. Jag ska nog anstränga mig såpass att jag ska gå och köpa mig en skiva ^^

Får hålla tillgodo med Sonata Arctica så länge (inte riktigt samma sak, men sjukt bra ändå)

Permalink Em Kommentarer (1) Trackbacks ()

19 september

Lördag igen, veckorna bara går och går. Förra veckan vid den här tiden började man bli lite fuller, runér och goér. Idag får jag vara hemma och inte göra så mycket alls. Känner inte alls för det. Känner inte alls för att vara ensam. Men det blidde så när vissa skulle jobba helt plötsligt :(

Har varit ute i skogen idag, vid Vombsjön och promenerat. Skulle kollat om det fanns någon svamp. Vi hitta en, på 4h. Men ändå. Skönt var det att komma ut lite och göra något som man kanske inte skulle gjort om inte man blivit medsläpad (är ju inte jätte glad i skog och allt vad det nu heter).

Aja, får väl begrava mig i en bok eller nåt.
/Em

Permalink Em Kommentarer (1) Trackbacks ()

13 september

Wow, den här helgen har vart den roligaste på länge. Känns bra att åka "hem" och hälsa på familjen där uppe i skogen lite grann ibland. Har ju inte varit där uppe sen i början på juni, precis innan jag flyttade ner till Lund med andra ord.

Kräftskiva var det som gällde. Ja, tänker man.. Folk blir fulla och dräggiga, jag ska nog inte dricka så mycket för då kommer det inte bli så bra dagen efter. Men är det på hemmaplan, där man själv har ungefär 100m till huset från festlokalen så kan ALLT hända liksom ^^

Först och främst var det femkamp som gällde, mitt lag kom tvåa (alla andra fuskade därför vann vi inte).. Men vi fick godispåsar, och slapp tröstpriset för sista platsen ;P (det var en skum svart keps med en räv på). Sen skulle vi leka "par-lek", pappas lilla hittepå. Han hade sågat massa regelbrädor i lika långa storlekar och tagit en rundstav och borrat olika breda och djupa hål så alla hade en exakt passform. Sen skulle man leta upp sin partner. Och jag fick ju såklart Pappa.. av 22st att välja på så råkade jag ta den som hans rundstavgrej passade i, sjukt. Hamnade inte jämte pappa sen ändå så tur var väl de, snackade med pappas jobbarkompis istället och han fyllde på mitt snapsglas hela tiden så det tog liksom aldrig slut, men det kom jag ju inte på förräns jag typ druckit tre.. Så min nyktrakväll gick ju åt helvete. Men vad gör de när man kan ha kul med folk som är 15-20 år äldre än en själv? :D

Resten av kvällen efter snapsen, en del vin&sprit, maten och kräftorna var det dans.. Dans till dansbandsmusik. Gissa vem som dansade mest? Jo jag såklart. Inte visste jag att jag fortfarande kunde bugga, inte visste jag att man kunde dansa hursomhelst till alla musik, men visst sjutton kunde jag! Och vi dansade hela natten, från typ 01.00 till 03.30 ungefär konstant. Jag och syrran lurade igång lite basshunter musik en gång och jag har aldrig skrattat så mycket som när jag såg pappa shake:a loss till det. Lätt roligaste kvällen på mycket, mycket länge!

/Em

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

Klockrent!

När man ska köpa en bil måste man testa, flera gånger. Eller jättelänge, beroende på vad man själv känner för stunden, så man vet att den håller i längden, man måste kolla om växelspaken ligger bra i handen och allting är bekvämt, sen måste man ju köra, så klart. På alla sätt och vis som det går, höger, vänster, fram och back. Sen kan man bestämma sig för om bilen är den drömbil man alltid velat ha ;)
(Fri för tolkning, det handlar INTE om bilar egentligen)

Jag bara älskar den förklaringen! :)

Permalink Em Kommentarer (1) Trackbacks ()

9 september

Ojojoj. Dagarna är långa numera. 4-5h sömn/natt och då har jag kommit in i nåt mode så jag orkar med de. Haha, jag kommer sova som en stock på tåget till Borås på fredag! ^^

Fick VFT placering igår förresten, jag hamnade i Staffanstorp, och det är ju inte så illa.. I guess. Vet ingenting om den kommunen, vet inte ens åt vilket vädersträck ifrån Lund sett som den ligger. Tjejen med stenkoll altså ^^ Synd bara att jag valde Lomma som extrazon på mitt pendelkort, får betala hela veckan som ja ska till staffanstorp nu bara för de. Men det kanske inte gör så himla mycket, tog ju typ bara 20min med buss dit, det är nästan som att åka från malmö central till södervärn (det är åtminstone som att det känns som minst 20min även om det inte är det).

Saknar P, och jag hoppas att det funkar bra därborta.

Ska plugga lite mer nu, i väntan på att Stina ska höra av sig, sen ska vi fika eller äta nåt :)
/Em

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

7 september

Jag börjar vänja mej vid att det är tyst och att jag inte har någon att prata med när jag är hemma, åtminstone inte som jag brukar. På sätt och vis är det skönt att det gick fort, på sätt och vis inte. En och en halv dag har gått sen han åkte och ändå så känns det som det var hur länge sen som helst. Men det kanske beror på att jag är så sjukt trött. Men det är smällar man får ta när man vill en massa saker. Har sovit lite nu i eftermiddag för att jämna ut sömnförlusten i natt. Det dumma är att jag får sån galen headache när jag sover en stund på dagen. Det är som att jag inte kan det. Hur gör man för att inte få huvudvärk när man sover en halvtimme-timme på eftermiddagen?

Skolan är förresten dryg. Lärarna har konstiga åsikter och säger konstiga saker som man inte kan ifrågasätta eftersom vi är i en så stor hörsal så dom ändå inte hör vad man säger om man skulle vilja fråga nåt. Idag hade vi en skum föreläsare som sa att han mer än gärna ville ha en dialog. Men att vi inte fick avbryta honom för frågor. Jag satt längst bak och gick efter att jag tröttnat på att höra en massa om kulturell bakgrund och att det enbart är det som är genus. I say bullshit. Sen hade han nåt konstigt exempel från 1900-talets början, en bok skriven av en man som talar om hur en kvinna bör vara. Det är ju fortfarande mycket män som sätter gränsen för hur man bör bete sig idag. Så trött jag blir.. Nej, han borde snackat om hegenormativitet i så fall.. Åtminstone för att skapa en rättvis bild åt samhället och alla andra lärare som läser "Att bli lärare" på BUS. Att han dessutom prata i samma tonläge hela tiden superlågt, gjorde faktiskt inte föreläsningen bättre.

Hoppas det blir bättre på nästa föreläsning, på torsdag eller fredag eller när det nu var jag hade nästa.
/Em

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

5 september

Om mindre än ett dygn är jag ensam, ensam i fyra långa veckor. Jag vet inte vilket som är värst.. Känslan av att veta att man ska vara ensam, eller känslan av att P åker ifrån mig ett tag (ja jag vet att jag låter självisk). Men å andra sidan: Nya upplevelser är också bra för en människa, så han kommer ha det bra. Det är jag övertygad om.

Själv ska jag försöka diciplinera mig själv såpass mycket att jag pallar gå till skolan och så ska jag passa på att försöka komma in i rutinen med träning, typ två-tre ggr/vecka (vi får väl se hur det går i slutändan, men det är målet i alla fall). Kommer dock bli av med min kära dator, får hålla till godo med den stationära här hemma. Kommer kännas mycket underligt att inte kunna sitta i sköna soffan och surfa, eller i köket när man behöver bré ut sig med papper och andra skolsaker. Men det är väl kanske en vanesak? Min dator ska ut i stora världen och resa och kanske har den något kul att berätta när den kommer hem, vem vet? :)

Nej nu ska jag se till att saker och ting blir fixade så att inte surfa tar överhand!
/Em

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()


>