Sommar och sol

Den här helgen har varit minst lika kul som alla de andra jag spenderat hos och med P. Lägenheten känns mer och mer som mitt hem och nu är mina personliga tillhörigheter här, och de saker jag hade i mitt kök, som verkar vara mer i vägen än användabara ibland när det känns som att det bli överfullt i kökslådor.
Men va sjutton gör de om man har 2 eller 3 vanliga deciliter mått? Då kan man ju tappa bort ett och ändå ha två kvar. Mycket praktiskt tycker jag! =D

Fredagen spenderades med god grekisk mat (i förberedande syfte för kapten stavve) och filmen Baksmällan som var helt sjukt rolig :) Den rekomenderar jag starkt alla att se. En inte helt förutsägbra komedi =)
I lördags så var min familj här, och det var trevlig. Vi åt god mat, jag fick mina saker som stått hemma hos Pappa ett tag. I start feel more and more like im home :)
Dagen idag såpenderas på LommaBeach. Varmt och trevligt. Trots all sand som blåste på en.

Nu sitter jag här och testar skriva på min nya dator och det verkar funka bra.
/Em

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

24 juni

 Sooolen skiner och livet är bra :D

Blommorna på balkongen blommar med för fullt. Men det är ganska trist att alltid behöva sitta där ensam eftersom man alltid är typ ensam hemma om det inte är kväll å då är det ju inte så mycket sol ute så man vill sitta där och sola liksom. Hursomhelst så är mina blommor fina.

Det var förresten ganska varmt och svettigt imorses när man försökte ligga och dra sig lite, så det fick bli att studsa upp när P gick vid halv nio.. Inleda dagen med plugg plugg och plugg.

Maskuliniteter minsann.
Hegemoniska maskuliniteter.
Galet svårt begrepp. Jag tror fortfarande inte jag fattat vad det innebär. Men om man delar upp det betyder hegemonistisk det manliga herraväldet, eller den heraki som är allmänt accepterad i världen och som jämställdheten kämpar emot. Maskulin är ju manligt.. så lägger man ihop de blir det jobbigt och ganska svårt.
Använda det här begreppet och analysera en valfri artikel som handlar om "könsroller". En sån uppgift. 3h på Lunds Stadsbiblotek blev det, sen var min grupp klar. Och shit va sönderdelad och helsågad/analyserad våran lilla artikel blev.

Det är ganska kul att sitta sådär en fyra st och disskutera en artikel, man kan vända och vrida på allt och tolka som man vill. Jag hade kul i alla fall ^^

Sen strosade jag hem genom Lund samtidigt som jag åt glass. Det var ganska mysigt, varmt skönt och soligt =)
/Em

Permalink Em Kommentarer (2) Trackbacks ()

Changes.

Svart hårNär jag bestämt mej för att det skulle bli röttPrecis ett tag efter första blekningen

Det här är frörndrigen jag genomgått de senaste ett och ett halvt året (lite konstig svenska). Från svart via rött till blondin. Vilken färg passade jag bäst i? ^^
Jag har själv svårt att tänka mej att det har gått såpass kort tid som det har, men tiden går ju fort när man har roligt sägs det och det är kul att förändra på sig lite, leka lite med utseende och stil. Det gör en till en unik person, trotts att man i slutändan allt som oftast ändå liknar många andra. Alla människor har sin unika stil att använda kläder på, och alla människor är olika. Det märker man jämt och hela tiden.

Jag tänker tilbaka på alla människor jag träffat, vänner som jag haft och som gått förlorade, eller som helt enkelt bara slutat vara där. Vänner som bor långt borta, som jag saknar ofta och vänner som jag flyttat ifrån. Det är alltid många tankar kretsar i dom banorna. Jag är social av mej, men jag har inte behovet av att jämt umgås, ibland räcker det med lite msn:ande.

Men jag saknar folket i Kumla/Örebro trakterna så jag bara måste dit och hälsa på snart. Nu kan jag fanimej inte skjuta upp det mer, när det gått över ett år sen jag var där sist. Jag är en hopplös vän som bara gör massa andra saker, det måste bli bättring på det hära! :)

Nu när man befinner sig i Lund så är man ju ännu längre bort de som står en närmast, dock är jag mycket närmre Sandra. Men just nu jobbar hon massor =P

Nej, nu ska jag sätta mej ner och göra nåt annat, läsa om lite maskuliniteter kanske.
/Em

Permalink Em Kommentarer (4) Trackbacks ()

Midsommar

Nu var det några dagar sedan det skrevs några rader här. Midsommar har kommit och gått igen, den var mycket trevlig och tillbringadeEm mumsar på mat god grillad midsmmarmat :)s i väldigt trevligt sällskap i Olofstorp, typ lite utanför Göteborg. (med hänsyn till alla andra som kanske inte vill vara med  i min blogg så tar jag bara med två bilder på mej själv. :)

Jag vann settlers! :DHursomhelst så drog vi mot Göteborg runt tio på midsommarafton, 4 personer i bilen, med glada miner och humör på topp, inklusive godis som vägmat. Det tar ju en stund att åka till Gbg, så vi roade oss lite halvt med  platespotting på vägen.

Framme i Olofstorp fick vi ett varmt välkommnande och blev bjudna på sill(!!), färskpotatis och hela midsommarkittet med snapps och sånt dära, det sjöngs till och med snappsvisor. Efter de så var det ganska lungt, lite halvkollande på sverige-italien matchen på tv och förberedande inför kvällens grill. Och såklart godisätande :)
Sen var det settlers på "G" (himla roligt brädspel förövrigt, för er som inte testat de) Det var en kul stund och jag vann, vilket jag känner mej ganska stolt över eftersom jag inte anser mej själv som ett pokerface som kan hålla tyst om saker och ting. Anser mej heller inte vara en strategiskt tänkande spelare, men nog gick det hem min strategi alltid ^^

Maten på kvällen vi fick var mycket god. Hemmagjord potatissallad med fläskfilé inlindad i bacon. MUMS! Sen var det Buzz-spelande och sociala aktivteter tills vi stupade i säng typ runt halv två eller något sådant. Mycket, mycket lyckad och trevlig midsommar som sagt.

Gårdagen spenderades med hemåkande till Lund igen och myskväll med P :)
Och dagen idag har gått åt till att springa på IKEA och shoppa loss. Vi har gjort himla många bra inköp, nu känner jag snart att jag är delaktig på riktigt i lägenheten. Har liksom inte känts helt som att jag är delaktig. Men nu så! =) Blir nog också mycket bättre när mina grejjer kommer ner sen. (förhoppningsvis till helgen!) För då kommer det som för mig är personligt, men även allt som jag saknat. Mina böcker, mina köksaker, filmer, cdskivor (även om det är omodernt och oldschool så har det sin charm och sin nostalgiska touch) osv i massvis.

Sluttjatat på mej idag =P
/Em
 

Permalink Em Kommentarer (1) Trackbacks ()

17 juni

Jag har funderat länge, länge på vad jag ska skriva idag. Vet inte i vilken ände jag ska börja, eller vad som är relevant och inte. Eller vad bryr jag mej egentligen, de som läser läser alltid i alla fall, eller hur..? Känns som att det inte är så mycket jag vill skriva ner just nu. Vad nu de kan bero på =)

Pluggar genusvetenskap. Det är intressant, men krångligt och mycket djupt och kommer nog påverka min syn på samhället en hel del. Undra vad jag ska göra av de åsikterna sen. Läsa mycket, mycket feminism. Vad är det egentligen? Vad tänker man när man hör ordet? Inte vet jag. Jag vet vad jag tänkte innan, nu tänker jag att det kan vara en del av vemsomhelst. Det behöver inte vara en ultraradikal tjej i alla fall. Det finns många infallsvinklar i feminism och väldigt många filosofiska och utomkropsliga sätt att tänka på det.
Varför har vi kön?
Vem har bestämt att vi ska vara det speciella könet.
Vad är det egenligen som defineras manligt och kvinligt?
Varför är det så?

Tusen miljoner frågor, minst lika många svar. Svårt, intressant och speciellt.

Livet i Lund är lungt och det är skönt. Det rullar liksom på, saker händer. Fest, skola, vardag osv..
Snart är det midsommar med. Hur firar man den egentligen..? Vad är det man egentligen firar nuför tiden. Eller ser man det bara som en anledning till att kunna dricka snaps och sjuna helt galet dåliga snapsvisor? =P
Midsommar kommer bli med trevliga människor, och det ser jag fram emot i alla fall :)

Just ja, jag har saknat min älskling Limmet med. Det är så tomt utan henne. Hon är så långt bort nu, även om jag vet att hon har det bra. Jag vill så gärna att hon ska vara här, även om det inte skulle funka så vill jag att hon ska vara här. Jag saknar henne mer och mer för varje dag. Sucks big time!
/Em

Permalink Em Kommentarer (1) Trackbacks ()

12 juni

Vilket oväder. Regnet bara öser ner. Å de här ska jag ut i sen.. Hjälp!
Kan ju trösta mej med att det förhoppningsvis lungnat ner sig till tjugo i ett. *hoppas hoppas hoppas*

Jag har som sagt börjat läsa genusvetenskap nu. Ska iväg på seminarie om en bok 75%av klassen inte fått tag i, göra bra. Och jag får min på måndag/tisdag nästa vecka. Hur som helst är det jätteintressant och verkar jättekul. Och det känns bra att jag valt att göra det i sommar, för då kan man på sätt och vis ta det lungt och slappna av och komma tillrätta här i Lund.

Det känns som att jag har en del jag måste fixa idag i ösregnet. Ska leta födelsedagspresent till P och sen ska jag hämta två bokpaket med kurslitteratur och lite andra sommarläsningsböcker långt bort. Dom har ju inte direkt utlämmningställen nära här där vi bor :( Sen ska jag handla och fixa lite andra smågrejjer. Men motivationen sviker lite när det blåser skitmycket och regnet bara öser ner.
Dessutom har min lilla tomtatplanta blåst sönder på balkongen, så jag har sorg :(

Nej frukost ska jag tvinga i mej nu.
/Em

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

8 juni

Idag har varit en seg dag. Jag har gjort mycket mindre än jag hade planerat. Jag hade tänkt promenera bort till botaniska trädgården här i lund och ta reda på vart jag ska på onsdag och på fredag. Men så långt kom jag aldrig. Jag kom knappt ut mer än på balkongen lite innan när jag kollade till mina blommor. Ska nog köpa lite nya och plantera om. Kryddträdgård kanske.
Imorrn får jag verkligen ta mej ut i alla fall.
Jag vill förresten köpa mej en kamera. Jag saknar att ha en.

Jag har dock fått gjort en hel massa idag. Städat, diskat, hämtat upp klädhängare från förrådet, hängt upp mina kläder, plockat bland mina böcker och viktiga papper som jag har haft liggande i en stor hög ett bra tag nu. Kändes som det var värt det. Har även plockat undan en del av mina väskor. Kändes som att det va ivägen.

Sen blev jag helt slut och kände mej jättedeppig. Upptäckte att det snart är dryg kvinnovecka. Och ja.. vad ska man säga. Orken och energin bara gav upp liksom. Nej, borde rycka upp mej, men bläää.

Whine, whine.. Det får vara så ibland säger dom som vet.
/Em

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nyinflyttad!

Nu så, håller ja som bäst på att göra mej hemmastad hos min sötnöt :)
Känns himla bra. Äntligen är jag här i Lund på riktigt. Liksom, inte behöva tänka: jomen ja måste hem och jobba eller jag har skola eller annat. Nu kan jag välja själv när jag ska åka och hälsa på i Borås med omnejd. Det här borde firas, det här är stort ^^

Jag som längtat bort från Borås ända sen jag flyttade dit när jag var 17, det känns som väldigt längesen, och galet mycket har hänt på den tiden. Broar har man bränt, nya kontakter har man knutit,  många gamla människor har försvunnit. Nya och bättre/trevligare har tillkommit. Men det är väl så livet ska vara. Man kan inte gå omkring i gamla rälsspår hela sitt liv. Då blir man nog tillslut en tråkig person, som inte gör annat än man alltid gjort i hela sitt liv om och om igen. Det är ju inget jag har lust att sträva efter :P

Nej, nu är jag glad. Och på onsdag har jag nåt att göra här nere med :)
/Em

Permalink Em Kommentarer (1) Trackbacks ()

Flyttstädning = Done

Sitter och tittar ut, nej men se det regnar. Glad att jag är klar med allt som ska flyttas :)
Ska endast damsuga en gång till imorrn innan jag drar till kusinens studenfirande. Känns som att det har gått undan med städandet. Jag känner mej helt stolt över mej själv, trotts att mina händer blivit snustorra (en aning irriterande). Dock känns de som att de kan vara värt det faktiskt.

Lyssnar på mixmegapol borås, och det kommer jag lätt sakna när jag flyttar härifrån, kan ju lyssna över nätet.. Men i alla fall. Trist liksom. Dom är ganska roliga där ^^

Nej nu ska jag mest vara stolt över att jag städat färdigt och lyssna på introtävlingen å vänta på att pappa ska sluta jobba så ja kan åka till Roasjö och sova =)
/Em

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

3 juni

Står upp vid en byrå och bloggar.. lägenheten är så gott som tom redan. Känns konstigt, underligt att flytta härifrån. Har bott här i lite mer än 2 år och nu ska ja lämmna den här stan bakom mej och inta en annan. Kul, men lite skrämmande. Men det måste ju vara lite så för att det ska bli bra, tror jag. It is gonna be nice =D

Ska städa lite mer, men jag har ingen mer ork just nu, kanske ska sätta mej ner och ta det lungt lite.. det står massa saker som ska slängas mitt i rummet, men ja kan damsuga vid duschen, men det kommer ju gå fort liksom. Det kommer bli tomt när vi drar hem de stora möblerna på släpkärra i eftermiddag, så kanske behöver ja inte städa så mycket på fredag. *håller tummarna* då kan jag hoppa iväg till svenljunga och kolla på kusinen som tar studenten ^^
Man blir alltid så nostalgsk omhu roligt man hade på studenten när andra tar studenten =)
/Em

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()


>