Svininfluensa, "den nya influensan" eller H1N1.

Denna "den nya influensan", eller vad man nu ska kalla de, kanske H1N1. I alla fall det nya hälsoproblemet i hela världen. Varför denna uppstress om att det "kanske" kommer till Sverige? Varför sitta och stressa upp sig i onödan? Läs på istället och lyssna på det här;
Sars dvs fågelinfluensan hade högre dödlighet än svininfluensan har. Svininfluensan är mild.
Den har drabbat mexico hårdas,varför vet man inte än.
Det är en blandning av den influensan som grisar, människor och fåglar brukar ha. Men den är inte dödlig.
Viruset smittar bara vid nära kontakt och man ska stanna hemma om man har nån typ av luftvägsinfektion.

Enda anledningen till detta uppstressade larmet är att ingen är immun eftersom det är en ny typ av virus, det är därför det är så smittsamt, men kroppen är en underlig konstruktion så är man frisk och får det är ju chansen rätt stor att man inte dör utav det. Kanske om man ligger i den vanliga riskzonen för vanlig influensa, som gamla och små barn brukar vara. Men det är inte säkert det heller. Dom vet inte ens varför smittan är såpass aggresiv som den är.

http://smittskyddsinstitutet.se/svininfluensa/fragor-och-svar/
Läs och känn lättnaden sjunka in. Det är inte dödligt, så man ska oroa sig för så mycket. Media stressar upp en massa för nåt som egentligen inte är så farligt. WHO ligger med på min diss lista atm, eftersom dom faktiskt inte ens informerat de medier vi använder oss av tillräckligt. Irriterad blir jag över detta.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Pandemi

Permalink Em Kommentarer (2) Trackbacks ()

Bakslagens dag

Wow, dagen började inte kul. Det kändes som ett slag i magen när man får ett telefonsamtal från MaH om att man inte alls kan tillgodräkna sig de poäng man läst. Det spelar liksom ingen roll om man är klar eller inte. Varför skulle man ens skicka in ett sånt papper? Hade dom kunna säga så med en gång när man frågade, jag dubbelkollade till och med allt jag fick reda på och ändå så blir det fel. Måste ju säga att felet inte ligger hos mig i alla fall. Men jag blir så jävla arg och ledsen för att de först och främst säger en sak sen är det inte så och nu känns det som att jag slösat bort en hel vår på att plugga helt onödiga poäng i Borås. Jag kan inte använda dom till någonting, jag kommer inte få någon förtur, jag kommer i alla fall få börja om från början.

Klarar jag 15hp så kanske jag slipper första kursen på 10v i höst, men vad sjutton har jag för nytta av de? Jag har ju inte direkt nåt annat att göra heller för tillfället, och liksom planera för att man kanske slipper det går ju inte. Man kan ju inte fixa ett jobb där man kanske kan jobba i dryga två månder, om det är så att de på MaH anser att jag kan få den dispensen. Helt fuckat.

Får väl plugga lite med ena ögat och jobba lite så kanske jag pallar dom sista 5½ veckorna. Omotiverat.
Hur som helst. 400 sökande, 280 platser i Malmö. Jag har ganska stor chans i alla fall.
/Em

Permalink Em Kommentarer (1) Trackbacks ()

27 april

Det var ett par dagar sen jag skrev. En hel helg har gått, eller snarare; ännu en helg har gått. Det beror ju lite på hur man ser det. Ska snart ställa mej och fixa lite mat åsånt där vanligt nu när jag roat mej hela dan med att plugga inför omtentan, å tränat på SF4.

Jag vet att jag hatar det där spelet, men jag kan inte låta bli att försöka. Jag har slutat bli så arg när jag spelar så det är lite som terapi med. Man lär sig att kontrollera ilskan vilket ju är lite bra :P
Målet är ju att jag ska slå P i hans favvospel, men än så länge går det ganska kasst, men jag lär mig lite mer hela tiden :)

Har haft en superhelg förresten, med god mat och bra/roligt sällskap. Fredagen var ganska skön den med trots att jag var ensam. Men det gjorde egentligen inte så mycket för då kunde ja ju bara vara mej själv en fredagkväll hemma, fast jag var här i Lund typ. Låter helknas jag vet, men jag har sådär konstiga tankar/känslor och funderingar.

6h skola denna vecka. 3h på onsdag och 3h på torsdag och däremellan lite jobb, så jag kanske har chans att få jobba i sommar med, även om jag inte kunde alla veckor jag fick erbjudande om. *hoppas, hoppas*

Nej mat vare. Italiensk kycklingpasta blir de.
/Em

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

24 april

Solen skiner, det är varmt ute. Snart ska jag äta frukost och de mesta är faktiskt bra. Ska sätta mej ute och plugga inför omtentan på onsdag, ska bara vänta tills det blir lite soligt på balkongen.

Lever fortfarande på att jag klara matten igår, eftesom att det är ett ämne som jag fullkomligt hatar av hela mitt hjärta.

Dessutom så ser man ju fram emot den otroligt solrika helg som dom har lovat, med sjukt varmt mest på söndag, men även imorrn och idag, sådär försommarvarmt så man bara vill sitta på en uteservering eller äta glass nånstans med trevliga människor som sällskap.
This is gonna be a nice weekend :)
/Em

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

23 april

Nu är matten avklarad. Skööööönt! =) Godkänd å allt. Gillar inte muntliga redovisningar. Men det är skönt att kunna få det avkarat. Trots 4h sömn och en lång dag, så är det värsta avklarat, och sen ska jag och stina åka massa långt ner till skåneland efter klockan 17.00.

Nu ska jag lyssna på föreläsaren som pratar om att man ska stoppa "plågsamma barnförsök" (dvs svåra uppgfter för små barn att lista ut) :)
/Em

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

21 april

Sitter på föreläsning. Om att kommunicera egentligen tror jag. En typ av förberedlse inför våran essä vi ska skriva om ett par veckor. Känns bra att dom ger sånna här föreläsningar, men det är rätt dumt att dom laget ett 3½h långt pass nu. Man kunde liksomm delat upp de i två, men nej då.. så bra kunde vi inte haft det. Jag tycker att det jag lyckas lysna på är ganska intressant, men jag pallar inte höra på allt. Det gör ingen. Försöker skriva ner det jag vill komma ihåg, men jag vet inte om det fastnar ändå.

Ska jobba idag och det ser jag väl både fram emot och avskyr på samma sätt. Men det är 1000 spänn för 3h, så ja ska väl inte whina för mycket på de. Men det är inget man känner för att göra liksom. Laddar min ipod nu underföreläsningen så jag har nåt att lyssna på under tiden.

Nej lite rast och nåt ätbart kanske? Lite mer kaffe så jag pallar dan. Sov väl en fem timmar inatt. Sover helt sjukt dåligt när jag är hemma. Men det kanske beror på något på att det är matteredovisning på torsdag och jag är nog nervös, omedvetet. Är helt osäker på om jag ens gjort rätt, men det vet jag egentligen att jag inte har eftersom hela tal i gund och botten handlar om att förstå hur mycket varje siffra är. Och ska man introducera det för förskolebarn typ så kan man ju inte vara mer avancerad än jag redan varit.

Nej, kanske ska ägna mej åt själva föreläsningen nu?
/Em

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hemåkardag.

Måndag idag. "Hemåkningsdag". Nej ja vet inte om Borås känns så mycket som "hem" längre. Det är liksom som att vara borta hemma när man är i Borås nuförtiden, och det känns rätt segt och trist att komma hem. Att inte ha vart hemma på ganska länge att få slänga massa saker i kylskåpet, att handla nytt så man klarar sej en vecka. Det är rätt kasst. Hur ska man dessutom få tiden att gå fort? Det vet inte jag och antagligen ingen annan heller.

Nej hemåkardagen är värst av alla dagar, spelar ingen roll om det är jag som åker eller tvärtom. Det är lika jävla dumt ändå. Och det gör ju inte direkt saken bättre att man har en sån vecka så man känner sig helt ofräsch och hemsk. Det är nästan lite som att strö salt i befintliga sår.

Himla tur att man kan trösta sig med Facebook och bloggande på vägen hem i alla fall, tågresan idag kommer att vara i drygt 4h (lite mer) och det är inte värt den tiden åt detta hållet, det är mycket mer värt när man åker ner. Dessutom är det nästan alltid kortare restid ner till Lund.

Ska försöka jobba lite denna veckan med, i föhoppning om att tiden ska gå lite fortare. Måste hinna med nån dag att hälsa på Farmor med, det skulle hon nog bli glad för. Måste ju förska sprida lite gädje trotts att jag själv inte är på topp.

Ska inte skriva så mycket mer nu, men 11 dagar har varit mysiga. Jag trivs!
/Em

Permalink Em Kommentarer (1) Trackbacks ()

16 april

Tröttheten har tagit överhand. Igår var jag halvt utslagen nästan hela dan, och jag kände mej inte alls bra. Idag var det något bättre, men ja sov inte lika länge så som jag gjorde igår.
Annars har dagen varit lung, pluggat lite och skrivit en reflektion på de jag missade i studiegruppen igår. Det är rätt kul att få skriva egna små reflektioner på vad som pratas där när man inte är med. Dock brukar det vara mycket roligare i de flesta fall att vara närvarande, det ger mer.

Fick en smärre chock idag med. Pappa ringde och berättade att Farmor ligger på sjukhuset och opereras akut för att ha brutit lårbenshalsen. Hur kunde detta hända frågar man sig? Tydligen så hade hon varit ute och gått på baksidan av sin markägenhet på efternatten eller sjukt tidigt imorses (beroende på hur man ser de), och så hade hon ramlat. Gamla 70-åriga inte så jättepigga tant, vad gjorde du där? Men den stora frågan är; kommer hon återhämta sig? Hade hon varit en vanlig normal frisk tant så hade chansen varit större, men hon är överviktig, och är inte så mycket för att röra på sig mer än nödvändigt dessutom äter hon mediciner för epelepsi och annat efter 2 hjärnbödningar för ett par år sen. Men man ska alltid hoppas och hålla hoppet vid liv. Men det skeptiska i mej finns där i alla fall.

Ska inte oroa mej i onödan, men det är svårt att låta bli. Men ja ska spela lite Bubbleshoter för att tänka på annat.
Dessutom har P namnsdag idag. Grattis!
/Em

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

15 april

Har varit helt trött de senaste dagarna, hur mycket jag än sovit så har det inte hjälpt liksom, å idag vaknade man med ont i halsen och spränghuvudvärk. Lyckat liksom, typ inte. Aja, kurera kurera. Äta frukost kanske? Det sägs ju vara ett bra sätt att starta dagen på. Så det ska jag nog göra. Kanske inte blir så kasst som det känns just nu isf.

Sitter och patchar wow atm, känns ju sådär lagom geekigt. Sa ju att jag skulle sluta, men det verkar som att det giftet satt sina spår, spelar dock inte ens hälften så mkt som jag har gjort för nåt år sen, men i alla fall, jag sitter där ändå när jag känner att böckerna i skolan är mej övermäktiga eller när jag behöver koppla bort omvärlden ett tag. Det är så skönt att liksom kunna ha de så. Det är inte alla som har de så bra liksom, och kan koppla bort så lätt

Annars rullar väl saker och ting på, skickade in papper igår till MAH skickade dessutom in nya högskoleansökan med. Så nu är det bara att hålla tummarna att allt går vägen och att saker och ting flyter på precis som jag skulle vilja hoppas att det gör, och att jag snart slipper tänka på gården hemma hos pappa med. Det känns så himla skönt.

Nej, lite frukost och lite tv kanske?
/Em

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

11 april 2009

Idag fyller bror 18, undra om han tycker det är stort? Jag tyckte inte det var så stort, men det kan bero på att jag fyllde typ först av alla ja kände då :P Så det fanns ju liksom ingen att fira med liksom. Tillbringade dessutom den dagen ensam. Var i skolan och sen satt ja hemma tills en vän till mig då kom och drog med mig ut på en promenad och spenderade lite pengar på att köpa några presenter till mig själv. Vad jag minns så ringde inte ens min papi den dagen, men det kan ju vara så att jag förträngt det med.

I alla fall, nu är det påskafton och det är jättefint väder ut så man ska ju inte klaga på de, och jag spenderar dagen med P så jag kan ju inte klaga på de heller direkt. I det stora hela så kommer dagen bli bra eftersom den redan är bra.

Igår var jag med P's familj och firade hans mor. Det var trevligt och roligt. Jag tycker om dom allihop.. de verkar alltid så positiva och glada :)

Funderar lite på skolan, det är mycket att göra på lite veckor. Om fem veckor så ska jag klarat av en matteredovisning, en paneldebatt och en hemtenta. Det känns som tight med tid, men man får väl ta sig i kragen och engagera sig. Men det känns liksom stort och hopplöst. Hur ska man kunna välja en person att vara i en paneldebatt? Hur ska man kunna förklara hela tal eller naturliga tal så att en grupp med sexåringar ska förstå? Och vad sjutton ska man välja för ämne på en hemtenta som ska beröra både kls och tsi kursen? Dessutom har man bara en vecka på sej med massa föreläsningar däremellan. Eftersom att det ska vara en essä med så känns det nästan ännu mer hopplöst eftersom att jag måste hinna med att lära mig vad det är. Men saker och ting brukar ju lösa sig i sinom tid, men ändå liksom. Det är nog egentligen inte så svårt som det känns att göra om man väl engagerar sig, det borde ja ju veta.

Slut på whine for now. Det löser sig, det gör det alltid. Ska bara hitta fokus :)
/Em

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

I skolan

Sitter och lyssnar på nåt om sannolikhetslära och fryser. Vill ha paus och kaffe.. nu! "Om man har fyra blå pärlor och fyra gula och två olika burkar. Hur ska man då fördela pärlorna så det blir störst sannolikhet att man får en blå?" Det här lärde jag mej när jag var mycket liten. Orkar liksom inte ens fokusera mer på de. Är trött och vill mest bara hem och sova. Det är de som känns bäst just nu. Ska förståss köpa munkar på hemvägen för jag är helt galet sugen på sånna idag.

Har förresten fått området Statistik som jag ska redovisa för min grupp med vinklingen att det ska passa barn i förskolan. ÅNGEST! men det går säkert bra hoppas jag. Kunde ju fått nåt annat svårt, typ symetrier eller plangeometri.

Nej nu ska ja lyssna lite kanske.
/Em

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

In the middle of the night

En blogg är bra för whine, då kan man klaga av sej precis så mycket man vill, och man kan hänga ut vem som helst. Men man ska ju inte nämna några namn.. Det är way to mean, men det hindrar ju inte mig att skriva om mina känslor, hur jag reagerar och hur jag ser på saker och ting.

Jag har rätt fasta principer ibland, och jag är rätt noga med att vara ute i god tid med vad jag ska göra. Jag visste redan under VFU:n att påskveckan skulle för mig bli en stressig vecka, och att jag mest av allt inte hade så mycket tid över för skolan. Vi fick schemat och jag omplanerade, talade om för min studiegrupp hur jag hade tänkt och vad som funkade för mig. Självklart så ska ingen rätta sig bara efter mig sådär, men man ska respektera andra för det de säger och inte köra över dem när de är frånvarande eller bortresta. Fick ett telefonsamtal igår, om att jag skulle läst all litteratur och skrivit de 500 orden tills på onsdag om en gruppredovisning som vi ska ha, hade verkligen inte tid med då, skulle iväg men i alla fall. Personen som ringde och var snäll och informera tackar jag massor, för det var ju snällt att någon (även om hon inte varit närvarande och med att bestämma talade om vad som händer). Funderade seriöst på att skita i alltihopa, tänkte att jag lika gärna kunde göra en egen redovisning och stanna hemma. Det är liksom för mig inget större än så. Jag tycker ändå inte om att vara med i teaterliknande saker. Känner mg inte bekväm i rollen alls. Bestämde mig att ja får helt enkelt åka hem tidigare och hoppa över vissa saker, men jag får det gjort, och jag behöver inte tycka mer om det egentligen. Men det som jag undrar över är vem som egentligen tänkt meddela mig. Har fortfarande inte hört ifrån någon utav de som bestämde sig för att köra över de som var frånvarande i fredags. Ska bli intressant att ta del i fortsättningen av den här historien.

Allt det här har gjort att det har blivit ganska svårt att njuta av helgen och känna att det är lugnt skönt och avslappnande, jag har störts av tanken på ovisshet och att vara deltagande men inte deltagande. Aja, whatever. Det är snart gjort och snart är det sommar och då händer annat som är garanterat mer roligt att ställa in siktet på.
/Em

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fredag 3 april

Solen skiner, livet kan inte bli bättre. Vart ute på en en och en halvtimmes promenad. Skööönt, passade på att slösa bort pengar jag egentligen inte har, på lite nya kläder. Suck, jag måste sluta ägna mig så mycket åt att köpa kläder (åtminstone när jag har tråkigt, det är en dyyyyyr hobby när man är fattig student). Anyway, behövde i alla fall en ny vårjacka, och det hittade jag faktiskt en så det är ja glad för, köpte ett par skor med, jättesöta, men kanske inte det bästa för plånboken, men det är värt. Nudlar resten av månaden here i come ^^
Så här ser min nya jacka och skor ut :)

Nej men skämt åsido, det är skadligt i längden, men jag får lära av mina egna misstag. Måste jobba lite nu så jag får lite extra pengar kanske :P

Igår tog jag tåget ner till Lund, kändes som att det var evigheter sen jag var här, trotts att det bara var en vecka sen. Men det är alltid lika mysigt att komma ner. Hade jättetrevligt sällskap ner med. Vi snackade om allt ifrån sjuka saker vi gjort, till varför man matar olika djur med olika typer av hö, samt giftet rockagill som vi inte kom på först vad det hette, men efter många om och men ringde vi en som hade lite mer koll än vi ^^ Det enda tråkiga var att tåget var hela 20 min försenat för att det skulle koppla på massa extra vagnar i Helsingborg, men jag kom ju fram och fick goood mat tillslut :)

Nej nu ska jag facebooka lite sen ska ja läsa lite i avhandlingen "Sju barn lär sig läsa och skriva". Visst låter det kul?
/Em

Permalink Em Kommentarer (2) Trackbacks ()

1:a April

Idag är det första april, och som en vän till mej så träffande skrev på facebook: "årets första gå-utan-jacka-dag!" Kan de bli bättre? Ja jo, klart man kunde befunnit sej i Lund kanske, men dit ska ja ju imorrn så det känns bra i alla fall :)

Måste säg att ja tycker att den senaste veckan hemma har varit rätt bra, och skön.. (Men så kanske man egentligen inte får säga?) Har tagit det lungt och umgåtts med mej själv och bara gjort det jag själv velat. Känns bra att kunna göra så ibland, även om man längtar till den trygga famn som finns, så är det skönt att vara ensam med.

Dagen idag har varit rolig, vädret har gjort alla människor man umgåts med glada, hur blir man inte glad av sol ute liksom? :P Föreläsningarna har väl varit både mer roliga och mer givande, men va sjutton.. allt är inte kul här i världen säger de som vet ^^

Har dessutom kännt mej riktigt duktig idag, hunnit med massa hemma även om jag inte varit hemma så länge. Eftersom det blev en lång dag i skolan i alla fall för jag började dagen med att hjälpa en vän med hennes littsem 2. När ja kom hem vid halv fyra efter en skön promenad i solen, hade jag tvättid sen har jag skrivit ut ungefär 250s utav papper som vi måste ha inför den nya pågående kursen som vi går, men det var värt allt meckand med de. Känner mej helnöjd!

Nu ska jag dricka kaffe och njuta lite av solen, öppna dörren och vädra ut vintern ^^
/Em

Permalink Em Kommentarer (1) Trackbacks ()


>