31 oktober 2010

Gick och la mig igår, utan min vanliga "natta"-mat. Saknade den lite, men jag märkte det väl inte förräns jag vakna imorses.

Har fått ganska konstigt ont i halsen, kände det redan igår men trodde jag pratat för mycket eftersom min röst brukar ta slut när jag pratar för mycket och är trött. Men eftersom det fortfarande gör ont så är det väl meningen att det ska göra ont i den ett tag framöver.. :(

Här är förövrigt ett smakprov från igår:



Fler bilder återfinns på facebok! :)

Förövrigt så hade jag jättekul igår, det tackar vi alla deltagande i festandet för!

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

Halloween!


Ikväll blir det åka av! Årets Halloween-fest går av stapeln. Det ska bli kul :)

Jag är ganska taggad trots få timmars sömn och jag är helt okej nöjd med min kostym. För jag kommer i alla fall klä ut mej, men så att folk fortfaranade känner igen mej, åtminstonte så är det vad jag tror :P

Ska bli roligt att se vad alla valt för utklädnad i år! :)

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

Drömmar

Sitter och drömmer mig bort, önskar att jag hade en..

Det tar så lång tid att spara till den när man ska hinna med att göra tusen miljoner andra saker, och dessutom är student och inte har några pengar att lägga på lyxvaror.. :(

Permalink Em Kommentarer (2) Trackbacks ()

Obligatoriska moment?

Det är så fint när man kommer hem och har klagat lite på kursen man pluggar för sin basgruppshandledare. Då dimper det ner lite olika mejl i inkorgen som förtydligar målen med kursen, och vissa är lite mer negativt inställda till dem som inte vill gå på lektionstillfällen som inte är obligatoriska (det inkluderar mig. Man behöver lära sig själv att bli bra på att kommunisera, men drama inkastat i kurser som inte behöver det känns inte helt genomtänkt.). Vissa lektioner är inte helt nödvändiga för att klara kursen.

Jag tror mig nämligen utgå ifrån att om jag går på föreläsningar och läser böcker, deltar i basgruppsmöten och så, så klarar jag mig utan att skriva en berättelse om mig själv som kan analyseras ur identitetssynpunkt.

Det är inte meningen att en sådan berättelse ska involveras i tentan OM inte det hade varit obligatoriska moment. Men nu är det inte så, och då kan man inte utgå ifrån att 250 studerande tänker göra dem. Dessutom fallerar tänket att man ska klara sig om man antingen går på föreläsningar, eller läser böckerna. För det är sådan grundtanken är, men ska man helt plötsligt in och pilla i grundtanken så måste man ju införa mer obligatoriska moment, så kommer fler studenter att delta. Det är jag övertygad om.
/Em

Permalink Om plugget! Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det är INTE okej!

Såg precis Uppdrag granskning från den 20:e oktober 2010 om hur Marks kommuns socialnämnd misskött sig på det värsta sätt man kan tänka sig. (För er som inte vet så växte jag upp i grannkommunen Svenljunga.)

http://svtplay.se/v/2202031/uppdrag_granskning/del_8_av_16_de_forlorade_barnen


Lite paralleller går att dra till de som jobbar i Svenljunga kommun på socialtjänsten där. Hur de behandlade mig och mina syskon och tvingade oss att ha kontakt med den person som överhuvudtaget inte har i mitt liv att göra i dagens läge. SKRÄMMANDE, att man utsätter människor för sådanna här sakar. Skrämmande att det handlar om så här små barn. Allt i hela avsnittet som handlar om hur handläggaren och politikerna agerat är skrämmande.

Titta och bli förbannad på allt vad politiker heter.. Det är INTE OKEJ att göra så.

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

Boys Don't Cry


Idag är det meningen att mitt arbetslag ska analysera filmen boys don't cry. När jag kikade på filmen igår, kom jag på att jag har sett den. I skolan eller nåt, typ i nian eller åttan skolbio hette det då. Minns dock inte så mycket som jag kanske borde. Men den dagen var man ju glad att slippa de lektioner man slapp. För vem vill inte alltid slippa lektioner i nian? :P

Filmen ska analyseras ur ungdomsperspektiv tror jag, med identitetssöknadet som grund tror jag. Men det kan också vara som så att jag hittat på det.. Man kan aldrig så noga veta. Jag tolkar ju ofta på mitt sätt när jag läser en uppgift, och då kan det bli lite fel ibland :P

Permalink Om plugget! Kommentarer (0) Trackbacks ()

Den skrämmande verkligheten

Mycket och länge har jag funderat på det här med alla skjutningar i Malmö. Jag kan inte förstå varför man ens skulle kunna komma på tanken att göra det. Vad är det för typ av person som skulle kunna gömma sig i buskar och skjuta mot människor med invandrarbakgrund. Man måste ju vara seriöst sjuk i huvvet om man gör något sådant här. Man sätter ju skräck i alla. Till och med jag är lite skraj för att visstas ute i nattetid i Malmö nu även om jag inte är där så ofta. Men på nåt vis så blir det ju hela tiden mörkare allt tidigare för var kväll som går.

Det gör kanske förhoppningsvis att galningen blir mer våghalsig och dumdristig, så polisen kan ta han. (Tidningarna säger att det är en han så man får väl tro på det).

Undra hur man ska förhindra att något sådant här skulle kunna hända igen?

Permalink Funderingar Kommentarer (0) Trackbacks ()

B-uppsatsen

Wow, idag funderade jag på att skriva ett sånt där inlägg om vad jag gjort idag. Men jag kom på att jag kanske ska skriva såhär istället:

Vi ska skriva en B-uppsats i skolan, en så kallad övning inför C-uppsatsen sista året. Lite träning på att skriva på rätt sätt. Ämnet som är valt är bloggar, vilket är mycket intressant och det finns ju en hel del vägar in på detta område. Speciellt när vi ska skriva utifrån identitet.

* Varför skriver man en blogg?
* Varför läser man en blogg?
* Hur mycket påverkas man av en blogg?
* Är det mer kvinnor än män som skriver bloggar?

Osv, i nästan all oändlighet. Det ska bli någon form av undersökning utav detta, får hoppas att man inte tar vatten för huvudet om man ger sig in på detta, men tror knappt det. Bloggar är en ganska smal grej, till skillnad från onlinespel eftersom där finns det åtminstone en del forskning i dagens läge.
/Em

Permalink Om plugget! Kommentarer (0) Trackbacks ()

Platespotting!

Ville bara säga att http://www.platespotting.com/ps/ är sjukt roligt nu när jag tagit upp det igen. Man kan fördriva nästan hur mycket tid som helst i väntatn på bussen, eller när man pendlar till och från Malmö till exempel! :D

"It is all about numbers.."

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sidoämnen

Idag har jag suttit och klurat på det där med sidoämnen som jag ska läsa nästa år. Det är otroligt svårt att bestämma sig för vad man verkligen vill kunna efter det här året.

Jag har nu bestämt mig för att läsa Matte, SO och NO på distans, så att när jag gjort det här halvåret behöver jag egentligen bara läsa 15hp till, men ska nog läsa minst 30hp i höst med, måste ju passa på om man verkligen kan och sedan ska ha en chans efter att de gjort om lärarutbildningen igen nästa år.

Meck, meck, meck.. inte kan det bara vara lätt inte.
/Em

Permalink Om plugget! Kommentarer (0) Trackbacks ()


>