Julklappar!

Nu har jag handlat julklappar! Känner att en liten tyngd försvunnit från mina axlar. Har förvisso inte handlat alla, men jag har handlat åtminstone 5st. Vilket jag måste säga att jag tycker är bra :)

Nu ska jag leta adventspyssel! (eller bild som man kan fylla i kanske?) hmhm, dessa val. Det är i alla fall kul att planera lektioner.. :D

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

En vecka..

Oh, redan har en hel vecka gått och jag har knappt hunnit med att skriva i bloggen. Praktiken är super, jag kan inte säga annat. Jag är så glad för att det känns så bra! Det kan gå dåligt, men va fan.. Det gör inget just nu. För jag lär mig massor om mig själv om hur jag är, vad jag är dålig på att förklara, vilka saker jag verkligen inte kan lära ut. Så med andra ord det jag måste träna på.

Imorrn åker vi uppåtlandet, om det inte snön vräker ner, men det ska den inte göra tror jag. Nu ska jag kolla vidare på idol.

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

Riktig skolmåndags måndag.

Flera dagar sen det blev ett inlägg, typsikt dåligt. Eller så är det faktiskt så att helgen var i stort sett sen lördagen varit lite av ett totalt kaos. Saker blev inställda andra saker hände. Tråkiga som roliga. Istället för Harry Potter i lördags blev det Spisen med Maddan, men anledningen till att det blev så är tråkig som bara den.

Idag har jag hursomhelst gjort första dagen på praktiken. Det var okej, det kändes bra, riktigt bra. Känner att jag har lite mer frihet nu än jag hade innan, det är skönt. Eller så kanske det är så att jag börjar känna mig mer varm i kläderna. Det känns skönt. Imorgon ska jag ge mig på läsläxan igen.. Förra gången blev det dåligt, men va fan det kan ju inte bli värre, eller hur? :P

Den enda trist jag kan komma på idag var att det vart ganska snackigt, och snack gör att man blir trött i huvvet jättefort.. Det är jobbigt, undrar hur man ska hantera det på ett bättre sätt? Hur fan kopplar man bort snack i ett klassrum, hur sjutton skapar man en bra arbetsro.. Gå och hysja barnen hela tiden (inte direkt ett bra alternativ) men tyvärr det enda som hjälper ibland.

Permalink Om plugget! Kommentarer (0) Trackbacks ()

Praktikperiod.

En ny praktiperiod står för dörren (nästa vecka alltså), så nu är det bara att börja planera lektioner. Yes, tänker faktiskt ta tag i det med en positiv känsla.. För även om jag känner mej sjukt oerfaren när jag är ute så lär jag mig nog en massa saker varje dag.

Så, en lektion om älgar, en läslektion och lekar med 10-kompisarna någon som har ett bra tips som man kan göra? Är alltid bra med nya lektionstips :)

Permalink Om plugget! Kommentarer (0) Trackbacks ()

Julkänslan!

Jag har världen julkänslor och inspiration till att göra något mysigt av årstiden som kommer om någon vecka. Jag sitter här och längtar till första advent, for some odd reason.

Det är en odd reason, för jag brukar verkligen deppa ihop runt första advent sen håller det i sig resten av december, men vetifan i år ska det bli en bra jul. Jag ska vara glad! Jag ska pyssla, baka, dekorera, köpa en riktigt julgran för första gången i mitt vuxna liv. Annars har ju pappa fixat en hem till där jag växte upp, men nu ska jag ha en egen! Får bara hoppas inte lilla Selma går crazy och hoppar i den eller går in för att välta den, det hade ju vart lite jobbigt.

Så nu väntar vi in första advent med lite glögg!

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

Studenthälsan på Mah

Måste bara passa på att hylla studenhäsan på Malmö högskola. Alla där är så trevliga, snälla och hjälpsamma. Vad man än har för problem. Det gillar jag! Skönt att man alltid kan vända sig någonstan om man verkligen känner att man behöver det. Jag var bara där för att förnya ett recept, men ändå :D

Permalink Om plugget! Kommentarer (0) Trackbacks ()

14 november

Idag är det en seg söndag.
Men eftersom jag har fått världens julkänsla, och tycker att det ska bli så mysigt med första advent om två veckor, så kom P hem med en flaska glögg. OMNOM! <3

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

The Sorcerer's Apprentice


Har suttit och kikat på film ikväll. Det blev The Sorcerer's Apprentice. Den var riktigt bra måste jag säga :)

Filmen handlar om Dave Stutler som är en helt vanlig kille som dras in i omständigheter som är allt annat än vanliga. När trollkralen Balthazar Blake kontaktar honom förstår Dave att han besitter krafter som han inte känt till att han hade. Balthazar blir Daves lärare och beskyddare och Dave får finna sig i att snabbt lära sig de magiska konsterna för att hjälpa Balthazar att skydda New York från den lika mäktiga som som ondskefulla Maxim Horvath.

Jag gillade den, men det var å andra sidan en riktig "emelie film". (Lite pirates effekter och sådant coolt över den, kan  det bero på att samma producent som pirates kanske? ;)

Den får
☼☼☼
av fem, det är den värd :)

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

Talisman - the boardgame

Talisman - the boardgame blev spelet som vi spelade idag. (Läste precis att det tydligen finns en online form av spelet med, såg lite b-aktigt ut.)



Det går ut på att man ska klättra högst upp i ett torn och sen förgöra alla andra medspelare. Men för att ta sig dit så måste man samla troffeer och följeslagare som går att använda för att byta till sig nya och bättre saker. Lite random events, lite strategi. Men eftersom man inte väljer vilken karaktär man ska ha själv utan det är ganska random så är det ju kanske inte det absolut bästa för alla strateger där ute.

Jag tycker dock att det är kul, även om jag nog aldrig kommer att vinna. Jag lyckas bara ta mig ungefär halvvägs, men jag har heller inte förlorat först någon gång (har bara spelat det två ggr men ändå ;). Ett bra spel att fördriva en lagom soft fredagkväll med i alla fall!

Permalink Games Kommentarer (3) Trackbacks ()

Freeeedag! :)

Ja så var det helg, helt utan tenta! Wohoo! Dessutom ska det bli en väldigt lugn helg, det behövs. Känns som att det var mycket längesen som jag bara tog det helt lungt och bara var liksom.

Så ikväll ska det spelas lite spel, återkommer med vilket det blev. Nej, får fundera ut lite vad jag ska göra resten av dagen..

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jonas Helgesson

Jag är väldigt glad att jag tvingade upp mig imorses och gick på den tidiga föreläsningen. Den gav mycket mer än de senaste jag varit på. Vi träffade nämligane Jonas Helgesson.



Det är nog en av de bästa föreläsningarna jag har varit. Jonas har ett handikap, han är cpskadad.. Och en alldeles utmärkt och rolig föreläsare. Han hade självdistans och pratade helt utifrån sig själv. Det var mycket givande och mycket rörande. Speciellt när han pratade om hur jobbiga "de snälla tanterna" ute verkligheten brukar vara. Han pratade även om att man ska försöka se livet som en fet bonus.
http://www.jonashelgesson.se/

Jag är lyrisk, han borde föreläsa för alla i hela världen!

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

Usch.

Hur sjutton gick det här till? Sitter med rinnande näsa och har nyst en sådär fem gånger sen jag gick upp. Nej jag har inte varken tid eller lust att ramla in i nån form av skitförkylning som inte verkar vilja gå över. Det kanske är den skiten man haft hela hösten som helt plötsligt fått för sig att göra livet lite jobbigare för mig?

Nej, får väl hoppas på att det "bara" är snuva, som går över om nån dag.

Kanske ska ta och packa ner det man behöver för att klara en heldag i skolan. Jag säger som alla på facebook "Usch".

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

Mat..... blogg?

Rappen tycker att jag ska börja mat blogga. Men det har jag inte alls någon lust med..
Överlåter gladeligen matbloggnadet till andra som tycker det är mycket roligare än vad jag tycker som till exempel: I mitt lilla kök

Men idag så har jag lovat en bild:

Det är min pumpasoppa som jag lagade idag, med svarta bönor och persilja i. Den var god, även om jag inte bestämt mig för vilken soppa jag tycker den liknar i smaken.

Permalink Em Kommentarer (1) Trackbacks ()

9 november

Idag börjar nya kursen, och det var sista inlämningsdagen för tentan. Klockan nio imorses, men eftersom jag lämmnade in redan igårkväll så låg jag kvar i sängen och tänkte att nu får vi fokusera på den fåniga examinationen på torsdag.

Men vem kom på att vi ska ha examination på torsdag på en hel bok, som jag förmodligen inte kommer lyckas läsa i alla fall, eftersom den bara finns i e-boks format och det är sjukt jobbigt att läsa sådana..

Nej, plocka lite kanske..

Kasta bort magic-pärmarna som står på golvet? Jaaaa ;)

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hemtenta dag 4 - Klar?

Kommer jag faila en tenta så är det nog på den här. Men nu orkar inte mitt huvud mer.. Det känns som gröt och man är heelt urladdad.

Så jag tror minsann att jag är klaaaar! Hur gick det till? Ja, det undrar jag med, jag har i mina tankar fått med målen, och svarat på frågorna. Får väl hålla tummarna för att det är rätt.. Det var ju ändå en flummig tenta tycker jag.

Nu ska jag bara mecka med att skicka in den också. Tar det om en stund, efter maten. Har ju helt glömt att man måste äta även när man skriver tenta.. Har bara fått i mig frukost idag. Aj aj.. :/


Förövrigt så är min stavningskvot fylld så skriver jag med stavfel så är det därför!

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hemtenta dag 3 - Seeeg.

Japp, då satt man här igen.. Ska förflytta min dator ut till vardagsrummet snart, pallar inte sitta utspridd över hela köksbordet det är en för stor yta, jag hittar inte ens mina papper. =P

Var ute igår, lite förfest med lite vin och sen dansa hela natten lång. It was really fun, i had a god time. Bra fylla som var över när jag åkte hem, idag är jag dock lite seg som sagt och ganska trött efter en fyra timmar sömn som det blev (men det är ju ganska vanligt i mitt fall när jag varit ute).

Nej, flytta datorn -> skriva tenta -> vila.

Permalink Om plugget! Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hemtenta dag 2

Ja tiden går inte fort när man stressar sönder över tentan.

Frågorna och flummigt formulerade - kan det vara för att vår utbildning med är lite flummig?
Det är svårt att försöka utläsa vad lärana vill att vi ska kunna egentligen - kan det vara för att lärarna vill att vi ska svara flummigt på frågorna?

Jag läser frågan jag försöker besvara, kollar på målen, läser i böckerna. Börjar om och läser frågan igen, försöker klura ut vad jag ska svara, kollar på målen igen och läser lite mer böcker.
Så har jag gjort nu i några timmar...
JAG KOMMER JU INGENSTANS!


Permalink Om plugget! Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hemtenta

Hemtentor känns bra ända tills man får den i sin hand och läser frågorna. Då inser man att alla frågor alltid är skumt formulerade och man blir irriterad för att det inte är som man skulle vilja ha det. Men å andra sidan så hade jag inte heller velat sitta på en salstenta och skriva det som ska skrivas idag. Det är 10ggr svårare att plugga till en salstenta än till en hemtenta av den enkla anledningen att man faktiskt kan kolla i böckerna.



Nej frossa och förkovra sig i ungdomskulturanalyser. "Yay" - not.

Permalink Om plugget! Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tentaångest

Tentaångesten börjar infinnna sig nu. Man tänker att man måste plugga, plugga och plugga. Men eftersom Simon kommit hit ner på besök tills på lördag så är det svårt att sätta sig ner och bara ta ett djupt andetag och förkovra sig i perspektiv på ungdomar.

Får hoppas att man kan sätta sig ner och göra lite som förra hemtentan, en analys av det som står skrivet med bra referenser. Min plan är att jag på något sätt ska kunna få in läroplanen. Då kommer jag känna att jag lyckats bra.

Permalink Om plugget! Kommentarer (0) Trackbacks ()

The Last Airbender

Var på bio igår, såg The Last Airbender. En väldigt speciellt film.. Den är tydligen basserad på en tecknad serie på Nickelodeon som heter Avatar och handlar om människor som kan behärska de olika elementen: jord, vind, vatten och eld.


"Luft, vatten, jord, eld; fyra nationer sammanbundna av ödet.

Eldnationen startar plötsligt ett brutalt krig mot de andra och ett helt århundrade går utan något hopp finns om att få ett slut på förödelsen. Slutligen ger sig den modige Aang ut i striden, då han inser att han är den ende Avatar vars krafter är så starka att han kan manipulera alla de fyra elementen. Aang slår sig ihop medKatara, somkan manipulera vatten, och hennes bror Sokka, för att försöka återskapa balansen i en krigshärjad värld."

Den får 2 av 5 eftersom jag själv inte förstod riktigt handlingen.. Men jag har ju heller inte sett barnserien. Men den var mycket fin och välgjord.

Permalink Film/Bio Kommentarer (0) Trackbacks ()

Alter Bridge!

Wow, säger jag bara! Galet bra var det. Konsert med Alter Bridge på lilla KB i Malmö, men det gjorde inget att lokalen var liten. Det var snarare det som gjorde allting bättre än vad det varit om man stått i en stor arena. Vi kunde så jättenära och inte trängas, eftersom det inte kommer in så jättemånga människor där. Visst man kan knöka in en del till, och om det blivit så så hade kanske stämningen blivit heelt annorlunda.



Eftersom vi har en crap kamera atm och mitt mobilbatteri var slut, så blev det bara en enda bra bild, men den är jag å andra sidan mycket nöjd med.

Smakprov kom jag på att vi måste ha med ;)


Permalink Musik Kommentarer (0) Trackbacks ()

Stress..

Usch vad den här dagen känns långsam tråkig och jobbigt att ta sig igenom.
Huvudvärk och halsont, med skola i fokus först. Sen kasta sig hem för att ta emot Lina's matkasse (så håller vi tummarna att den kommer innan kl 18.00). Sen kasta sig iväg till Malmö (igen) för att äta och gå på Alter Bridge konsert. Stress, stress, stress...

Permalink Em Kommentarer (2) Trackbacks ()


>