Lefkas, Grekland

Det var några dagar sedan jag skrev. Skrev lite innan jag åkte på semester. Men nu är man hemma igen och igång i den vardag som sommar/sommarlov kan bli ^^

Det var skönt med lite avkoppling ifrån Sverige, trots värmen som var. Mysigt, och bra hade vi det. Hotellet vi bodde på var jättebra, fyrstjärnigt och det kändes himla lyxigt. Dock har jag inte massa att jämföra med, men man kan ju kolla själv http://www.nydri.gr/
Mycket vackert som sagt. Vi var på en av Greklands mer gröna öar kändes det som, med tanke på värmen som var. Mellan 35 och 40 grader, typ varje dag. Men vi trotsade värmen och gav oss ut både på båtutflykt och bilfärd.

Båtutflykten gick runt lite i den grekiska övärlden, men tyvärr så snackade de på båten ungefär mellan 5-7 olika språk och skulle förklara sama sak på flera olika, på en alldeles för hög decibellnivå, så det var lite jobbigt. Dock var stränderna och de andra ställena vi stannade på mycket mysig och påsätt och vis efteråt kändes det väl värt den dagen i alla fall. Vi fick ju sol, bad god mat och många roliga skratt att minnas i vinter. http://www.lefkasgreece.com/odysseia.htm

En annan dag hyrde vi bil och tog oss runt ön för att se lite mysiga bergsbyar och den  femte finaste stranden i världen. Porto Katsiki, helt underbar strand med jättevackert formade berg runtomkring. (Fler bilder kan ses på Facebook, av de som är vän med mej).

Hur som helst, så efter allt detta strapatsande med båtutflykt och bilfärden, så spenderade vi ganska mycket tid på stranden på dagarna samt polen och med att spela Citadels. Kvällarna spenderades på några av Nydris många fina och bra matställen. Men vi spelade även Citadels en del på kvällarna och några nätter. http://en.wikipedia.org/wiki/Citadels_(game)

Sen är nästan sagan om Lefkas slut för den här gången. Kanske blir det så att man återser den ön en vacker dag. Det känns lite som att det är en sån ö. Alldeles lagom stor och alldeles lagom inte jätteturistig, fast ändå lite.
/Em

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

17 juni

Imorrn åker vi.
Grekland är destinationen.
Oh, känns helt underbart (även om  jag inte tycker det är kul att flyga).
Har varit och införskaffat det sista lilla. Nu ska jag bara känna för att packa klart med. Ta tag i det. Men är man en sista minuten packare så är man, det går liksom aldrig att komma ifrån ^^

Nej, om man skulle hitta på en till undanflykt för att inte packa färdigt nu? :)
/Em

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

12 juli

Om en vecka sitter jag softar i Grekland och njuter av solen :) Jag börjar verkligen längta nu!

Fick reda på att jag kom in på lärarutbildningen på Malmö Högskola! Jag är så JÄVLA GLAD för de!!  =D Hela hösten safead, och jag behöver liksom inte gå och oroa mig mer för om jag kommer in eller inte. Det känns så himla skönt :)

Just ja, världens fest här igår. Fy sjutton vad drygt det blev att städa. Redbull överallt, till och med i godisskålan. Nej, fest är kul, men man behöver ju inte överdriva de så mycket. Man kan ju festa på en normal och vuxen nivå även om man festar liksom. Dräggighet undanbedes hädanefter. Och mattkastning. Annars var det himla kul :)

Nu ska jag försöka glömma att jag skrivit klart min tenta och att den ska lämmnas in imorrn. Känner inte riktigt att det kommer gå min väg med den. Men jag har gjort ett försök, och har jag gjort något fel så får jag väl ändra på det tills omtentan lite senare i höst. Tänka positivt är mitt nya motto! :P
/Em

Permalink Em Kommentarer (3) Trackbacks ()

9 juli

"Glider runt i Halmstad." För att citera mitt egna uttryck på Facebook. Känner mej ganska sliten nu. Blir det efter intensiv dag med min familj. Längtar mest hem till P, men dit får jag ju komma imorrn. Så det känns ju ganska lungt iaf.
Kommer tyvärr hem sent så det blir ingen öl med Stina, lite surt. Men vi får hitta en annan dag helt enkelt :)
Hoppas att jag lyckas sova nåt mer inatt, även om jag vaknade typ 35ggr och sådär lyckades jag ändå stanna kvar i sängen till halv tio. Vilket är ganska bra för att vara mej när det kommer till att ligga och dra i sängen några timmar (händer typ aldrig, för jag är av den rastlösa typen för det mesta)

Var iväg och kollade på lite kläder idag, jag och Simon gör ett great shopping team. Köpte en skjort-tunka liknande sak, sådär tun och inte sitter alltför slimmat, liksom. Som jag gillar men som ja vet andra inte uppskattar lika mycket, men den är skön och den ska defenitivt med till Grekland. Perfekt för varmt väder :)

Börjar bli ganska så trött nu, helt slut i huvvet. Lite jobbigt att försöka fokusera och läsa det jag själv skriver. (då börjar man bli ganska trött) men jag tänker skylla på att jag sitter på altanen med bara värmeljus som lyser upp eftersom alla helt plötsligt skulle kolla på tv, på Dirty Sanches show eller vad det nu heter. Personligen anser jag att det programmet borde läggas ner för det får människor att må illa, men största delen av min famlij är av motsatt åsikt och skrattar åt när andra människor gör sig illa på tv, med flit.

Hoppas på lite sol imorrn så ja kan sola magen, den känns lite blek ^^
/Em

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

7 juli

Jag förstår itne hysterin över MJ.
Jag är väl för ung. Jag har aldrig ens gillat hans musik.

Permalink Em Kommentarer (1) Trackbacks ()

Tentaångest!

Sömn känns underskattat. Känns som att det finns bättre saker att göra med tiden, men ändå får jag ingenting gjort. Totalt meningslöst. Sitter och känner mig halvt uppstressad över min tenta som ska skrivas, dock är jag på god väg och har all tid i välrden på mig att skriva klart, men ändå är jag jättestressad. Den ska ju ändå inte vara inne förräns på måndag nästa vecka kl 12.00 och det ska jag ju med lätthet kunna fixa, eller hur? Så varför sitter jag här då mitt i natten med min dator och stör mig på hetronormativitet, och att det normala inte kan definars om det inte finns något som är onormalt först? Det är ju liksom självklara saker som man inte ens borde behöva tänka över mer än en gång!

Nej, hur lugnar man uppstressade Em mitt i natten såhär? Kanske borde ta mig en frukt och ett glas mjölk. Det är en bra hemmagjord huskur för stress, funkar bra på mig så här mitt i natten. Men det är jobbigt att jag som känt mig så lugn hela sommaren och haft koll på skolan och allt som har med det att göra, helt plötsligt blir som en helt annan människa. Jag hatar stress, det är en jävligt meningslös känsla som inte borde få finnas, åtminstone inte när den halvt övergår i tentaångest.

Måste tänka på annat. Dock vet jag inte vad. Vad hjälper? Tentan kommer ju hänga över mig även om jag blir klar. Satt och läste igenom det jag skrivit  igår och insåg att jag har gjort fel i princip varenda mening. Konstiga ord, massa "men" och totala åsyftnings fel. Det är som att jag i vissa meningar blandat ihop orden och skrivit i total omvänd ordning, och då menar jag inte att jag vänt på meningen och börjat från fel håll utan att jag satt orden i fel ordningen.

Djupa andetag, gå och nana jämte P igen. Om jag bara kunde hitta ro att sova.
/Em

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

5 juli

En till av årets sommarveckor är lagd till handlingarna. En mycket bra vecka med massor att göra och värme. Ibland till och med lite för mycket värme. Men man ska ju inte klaga på solen :)

Idag är jag helt seg efter party igår, och just nu sitter jag och väntar på att maten ska bli klar. Luktar jättegott!

Hemtentavecka i veckan som kommer. Sjuuukt segt. Vet inte vad jag ska skriva mer. Har svarat på en fråga. 2 more to go liksom.

Nu ska jag sluta tråka ut de få läsare jag har med mitt liv.
/Em

Permalink Em Kommentarer (1) Trackbacks ()

3 juli

Solen har bara gassat hela dan. Skönt fast ändå inte. Det är några grader för varmt liksom. Så man orkar ingenting. Satte i mej en fjärdedels vattenmelon alldeles själv. Vilket nog var ganska bra eftersom jag är sjukt dålig på att dricka tillräckligt med vatten i vanliga fall.

Satt hur somhelst ute i solen nån timme idag och hade grupparbete på en uteservering. Trevligt, men varmt. Brände axlarna igen (dumt kanske, men det blev så). Grupparbetet handlade om Queer-teorier. Mycket om att man är inte genus utan man gör sitt genus hela tiden. Man kan liksom inte vara varken manlig eller kvinlig av sig själv utan man gör det hela tiden.. Intressant om inte annat. Man kan komma in så mycket på saker och ting som är självklart, om vilka värderingar som man har i sammhället. Att nästan alla leksaker är satta som flick/pojkleksaker.

Sen spelades det Settlers ikväll med. Tyvärr vann inte jag, men det var trevligt ändå. Maten var jättegod, och sällskapet minst lika bra :)

Imorrn börjar tentaveckan. Känns sådär kul. Hoppas det regnar några dagar så man kan sitta inne och känna att man får något gjort. Men helgen får gärna vara fin, det är så trist om det regnar på en lördag/söndag, när man ändå är hemma.
Tandborste sen sängen om det ens går att sova i den här skumma värmen.
/Em

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

1 juli

Ooh, redan onsdag. Veckan går fort när man har mycket att göra. Och varmt är det fortfarande och det gillar vi, eftersom jag kan göra vad jag vill på dagarna ;)

Igår tvinga P med mej ut och springa. Helt galet. Jag har inte sprungit på evigheter, men jag är faschinerat över att jag klarade de. Haha, höga tankar jag har om mej själv ibland ^^

Min nya dator funkar bra.. Om nån undra. Det är en HP Pavilion DV6-1140eo.
Så här ser den ut btw ->

Himla bra med ny dator. Skön att skriva på och bra och lagg fritt när man spelar wow ;) Men sen är den inte så varm som min gamla dator, så man bränner sig inte på den på samma sätt. Vilket var helt hemskt med den gamla.

Nej nu ska jag fortsätta lyssna på sommar musik och njuta av sommaren.
"Oh, boy!" =D
/Em

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()


>