28 januari

Wow, en sån vecka. Har skrivit artikel, vart med om snöoväder, spenderat en dag på praktiken och dessutom kört slut mej själv på ett bodypump pass ikväll. Men veckan är inte över än! =)

http://m09k0528.wordpress.com/
Där kan alla som vill läsa artiklen som skrivits av oss, och som vi har jobbat häcken av oss även om det inte egentligen är nödvändigt att skriva den. Så det kan ju på ett sätt kännas lite udda.

Klarade tentan, superglad blev jag. Imorrn blir det fira av med bowling och trevligt sällskap. Överenskomelsen är att vi ska komma ihåg att vi bowlat, förmodligen helst vem som hade roligast och som vann :)

Nej nu ska jag nog lägga mig och läsa den nya chick lit boken jag köpte idag :P
/Em

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

24 januari

Så *poff* var det söndag, och en hel vecka har gått till. Tiden bara rinner iväg, trots att man känner att man knappt hinner med nåt. Känns som att jag fördriver tiden med att göra det som jag brukar göra en söndag. Dvs, spela lite och ta det lungt. Fixa lite te och fundera på om man ska ta och baka nåt, semlor kanske? Det hade vart sjukt gott :)

Nej, nu ska jag verkligen hitta på nåt vettigt att göra!
/Em

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

21 januari

När allt känns som värst, så vet man ändå att nånstans lite längre fram kommer saker och ting bli bättre. Det blir alltid bättre, sen.

Känns tungt att veta att man har sjukt mycket att göra i skolan. Veta att man måste gå dit och göra en massa saker som inte känns helt kul. Jag vet att jag tycker att det är kul när det är klart, men fram tills dess så känns vägen lång. Dessutom är jag inte pigg och absolut inte på mitt bästa humör. Men jag kan ju bara hoppas att det blir bättre sen när man väl kommer iväg till skolan.

Nej, jag borde verkligen lägga på ett kol. Måste gå om en halvtimme :O
/Em

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

19 januari

Jaha, första dagen på andra terminen på lärarutbildningen på Malmö Högskola, åtta till fem, ungefär. Vi fick sluta en halvtimme tidigare efter att jag agerat sekreterare på vårat BG möte, och knåpat ihop våra nya arbetslag, som i slutändan ändå blev precis som de var när vi kom dit. Vi har ny handledare där med, och han fick en chans att göra ett bra intryck och det gjorde han :)

Det ÄR en rolig kurs som vi ska genomgå, skriva artiklar till en tidning som kommer hänga på uppställning inne i orkanen precis vid entrén. Sen ska vi göra en rockvideo som också verkar kul, en lite jobbigare uppgift som innebär att vi ska stå ensama och försvara det vi har sagt i en muntlig redovisning, sen efter det ska vi spela datorspel allaihop och få en föreläsning på hur man använder det i skolan och hur det påverkar ens vardag. Sen, sist men inte minnst ska det examineras i skapande processer. Vi ska alltså spela upp något på ett multimodalt sätt. Wiho.. Älska ovanliga examinatonsformer. Allt är bättre än skrftlig tenta i alla fall.

Dock betyder allt detta att förutom de två veckor jag har praktik så kommer jag vara i skolan i princip jämt, och är jag inte där så är jag förmodligen helt överdränkt av skolarbete i alla fall. Det känns som att det är så mycket att göra. Men jag hoppas att man kan jobba effektivt och att det är fler än jag som både vill bli klara och göra bra ifrån sig.

Jag ska i alla fall traska glad till skolan imorrn! :)
/Em

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

18 januari

Lite ny design a la mej själv gör att det blir lite roligare att blogga. Kanske kan man till och med hitta nåt att skriva om varje dag, vem vet :)

Sitter och funderar lite på nästa kurs som börjar imorrn i skolan. Den verkar intressant och rolig, ser fram emot det jättemycket. Men jag ser dock inte lika mycket fram emot att jag ska vara i skolan mellan 08.15 och 17.00 imorrn, känns länge, och mer än ganska ovant. Hoppas att man får sluta liiiite tidigare i alla fall. Känns som en lång vecka, har ganska många eftermiddagslektioner. Vilket jag tycker är ganska drygt eftersom det känns som att hela dagen går ut på att vänta på att skolan ska börja. Dock får jag ingen förståelse för den saken ifrån alla, men i alla fall.

Nej, nu ska ja vänta på att det nyfärgade håret ska torka.
/Em

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

14 Januari

Helt lagom, precis dagen innan tentan slår förkylningen till, perfekt timing.. As always. Satt och skrev tentan med spränghuvudvärk, rinnande näsa och en nys på g i ungefär 3h. Så länge satt jag. Så länge har jag nog aldrig suttit ner och skrivit något. Jag är alltid en sån som inte vill lämna in först, men som nr två kan jag gå.. För jag vill bara därifrån.

Minns inte ens om jag kände att tentan gick bra eller dåligt. Kändes som att det inte spelade mej någon större roll, och det känner jag fortfarande. Får jag göra om så får jag väl göra det liksom. Jag kan alltid bortförklara failet för mig själv eftersom jag mådde skit :)
När jag kom hem hade jag förövrigt feber och gick å la mig. Det var tacken för att man pluggat som en lite geek på sin "egen" dag.
Men jag fick ju å andra sidan användning för den mysiga morgonrock jag fick av P i födelsedagspresent! :D

Idag mår jag bättre, men jag orkar inget. Blir helt slut av inget alls.. Trodde jag skulle ramla ihop när jag stod och skulle skära potatis och lök till middagen. Svettades floder, tänkte preci då att jag hatar dunderförkylningar och kämpade på och lyckades laga ganska god middag i alla fall.

Får hoppas på att det är mycket bättre imorrn och att näsan slutar rinna snart, den är så röd att man tror att jag är rudolf med röda mulen snart. Och jag vill ju inte att en massa människor ska titta på mig och skratta ^^
(man i och för sig kan ju tänka positivt och tycka att det är ju roligt att man kan roa någon i alla fall ;P )
/Em

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tentaångest!

A day for thinking. Och plugg, och egentligen borde jag äta tårta och vara glad. Men eftersom jag måste plugga så vet jag inte om jag blir så glad ändå.

Jag har Sterns teroi om att barn är kompetenta från början upp över öronen och hur utvecklingen för små barn ser ut, från begynnande själv till berättande själv. Jag försöker lära mig om hur marginaliseringen fungerar i skolan/förskolan och på fritidshemmen. Hur barn fungerar i olika situationer och jag försöker lära mig hur resten av den institutionaliserade barndomen fungerar. Jag vet fortfarande inte hur jag ska komma ihåg allt tills imorrn. Men jag orkar inte mer snart.. Dessutom ska jag lära mig om en lärares egen kompetensutveckling, och hur viktigt det är att "se" barn, för att de ska utvecklas..

Nej, det börjar bli sjukt tråkigt att sitta här hemma ensam nu.
Men lite egositiskt då:
Happy birthday to me. Idag blir jag hela 23 år.

Imorrn har jag tenta. Fokusera mera!
/Em

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

7 januari

Är det bara jag eller har det dragit över någon sorts våldsvåg över sverige nu i vinter? Man läser om minst fyra mördade människor om dagen de senaste dagarna. Det känns så i alla fall. Helt insaine.

Det verkar som om det inte finns något slut på allt våld som bara är där helt plötlisgt.
Eller så är det kanske inte så plötsligt som det känns.
Kanske är det något som bygfts upp under flera år fast man som enskild individ och människa inte märkt nåt.
Eller så är det som så att tidningar som alltid blåser upp allt flerdimensionerat större. Så man ska bli rädd.
Nej, det känns inte riktigt helt okej i alla fall. Lite skakad blir man.

Nej ska inte grubbla mer över detta.. Men samhället har blivit mer konstigt. Så welcome to 2010 i guess.
/Em

Permalink Em Kommentarer (1) Trackbacks ()

R.I.P Ila

Året började ju inte så bra som man kunnat hoppas på.

Pappas älskade hund gick bort. Hon följde efter ett rådjur ner i ån och kom inte upp igen på grund av all is :´(
Det är så sorgligt att jag bara känner mej helt nere nu. Jag bara gråter i mängder när djur går bort sådär helt plötsligt.. Det känns hemskt. Hon var ju ändå bara 2½år lite drygt. Dessutom pappas ögonsten.. Det gör ont i hela mig.


(lite poetiskt och som en klyscha men det måste skrivas ner)

Minnet kommer alltid att finnas där, nästa gång jag åker till Roasjö kommer det vara tomt. R.i.p Ila 2009-01-02

Permalink Em Kommentarer (2) Trackbacks ()


>