31 augusti

Usch, sömnproblemen är tillbaka. Dom försvann nån gång i våras i mellan maj och juni. Har sovit ganska bra ända sen dess. Men nu inatt.. världens bakslag. Har sovit 5h, är sjukt seg men kan inte somna om igen heller. Kan det inte börja regna så det mörknar lite ute, så man känner att man kan vila? På nåt vis måste jag hinna vila upp mig till ikväll..

Såpafotboll på G. Javisst, jag kommer säkerligen slå halvt ihjäl mej tillsammans med alla andra, men va spelar de för roll när man får göra bort sig och ha roligt för såpass fåniga saker för att det är insparksveckor? :)

Nej, kaffeknark idag.
/Em

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

Introduktions vecka nr 1

En sån vecka! Första veckan på malmöhögskola är inte avklarad för alla, men för mej är den det. Jag orkar inte mer nu. Jag festa i onsdags och igår, det har förövrigt varit skitkul, men jag känner nu att man blir ganska så sliten. Men vad gör det när man har roligt?! :)

I tisdags började insparken. Vi lekte lekar och gjordebort oss på ett ställe som tillhör kåren som heter Kölsvinet. Intressant namn förövrigt, man kan ju undra vad det kommer ifrån ^^

I onsdags så var det stadskamp och stadsvandring. Vi skulle gå från södervärn ner till högskolan och vidare till kölsvinet. En promenad som i normala fall kanske skulle tagit 20 min. Det tog oss 5½h, eftersom vi skulle lösa massa uppdrag på vägen till slutmålet. Himla roligt var det. Vi hoppa små grodorna i en fontän, vi tryckte in oss i en telefonkiosk, vi hoppade bock och bada i kanalen bland annat. Tyvärr vann vi inte men vad gör det när man har skitkul i alla fall? :)

Torsdag var min vilodag (fy satan vad jag var bakis).

Igår (fredag) så var det 5-kamp i slottsparken. Det var himla roligt det med. Vi kom 3:a så vi vann inte detta heller, men kul hade vi och det ger så mycket mer ^^ Snuttans Crew kommer alltid ha kul ändå! :) Sen blev vi fulla och hamnade på kölsvinet och dansade till childern of bodom. Hur vi nu lyckades med de.. Sen drog jag vidare till Massive och underbara P :) Kom hem full som en kastrull vid ett eller nåt.

Nu ska jag vila resten av helgen. Blir bio ikväll! :)
/Em

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

23 augusti

haha, har man inget annat för sig så kan man alltid surfa in på www.tjuvlyssnat.se och skratta lite ^^

Permalink Em Kommentarer (1) Trackbacks ()

22 augusti

Tröttheten smyger sig på. Det spelas boardgame i köket, Mutant Chronicles. Undra om det verkligen är så kul som dom påstår därute? Jag vet inte.. Men det har spelats i 5h nu lite drygt och kul tror jag faktiskt inte att det är.

Sista dagen på genusvetenskapen idag. Lite trist.. Det har varit kul och intressant.. Massor har jag lärt mig och på nåt vis så ser jag mig själv och världen runt omkring lite annorlunda. Men å andra sidan så fort man lär sig något nytt ändras ens syn på världen lite grann. Även om man själv aldrig märker de förräns den ändrats mycket. Det har jag kommit på, typ igår ^^

Men den riktiga skolastarten i Malmö kommer alltnärmre. Stormsteg, dagarna bara flyger förbi.. Lite nervös, förväntansfull börjar man bli. Hoppas verkligen att det blir bättre än i Borås. Ifs, så kan inget vara sämre än Lärarutbildningen på Högskolan Borås (förkortas förövrigt HB, vilket är lite roligt).

btw, Sveriges insatts i Friidrotts VM var helt värdelös.
/Em

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

Helvetes moshpit.

Jag blir så trött. Här ska man gå på 1 konsert på Malmöfestivalen. En enda, åså vill man vara där och lyssna utan incidenter.. vilket man också räknar med att det ska vara.

Dead by April, dom suportar tydligen moshpits. Så nu sitter jag här hemma med skitont i högersida precis jämte bäckenbenet vid mjälten. Jag blev hämtad av (förr all del trevlig) sjukvårdspersonal inne vid spelningen och uttagen utanför. Tillsag att man inte ska vara i en moshpit (jag var aldrig i den, jag var påväg därifrån eftersom den kom allt närmre) och en bussbiljett hem fick jag med. Men jävla idioter dom där som skapar sånna moshpits. Fy fan.

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

Idioti?

Jag är chockad, jag är förvånad och framför allt vet jag inte vad jag helst vill säga först. Jag blir så jävla förbannad när människor inte tänker sig för vad dom gör. Att alla har en framtid och man ska tänka sig JÄVLIGT noga för innan man tar stora beslut som kommer att påverka ens livssituation. Det är så jag vill skaka om människor som inte tänker sig för. Som bara gör, och tala om för dom att deras beteende uppfattas på ett visst sätt och att man ska sätta tanke för handling när det gäller stora frågor om en själv och om det liv man vill bygga upp omkring sig.

Som jag sa innan idag till S:
"Djur kan man sälja och bilar kan man göra sig av med på ett eller annat sätt. Men ungar.. dom är bestående och man kan inte göra det ogjort eller ångra sig om ett år. Då är det försent och ens tid som ung och fri utan ansvar för nån annan än sig själv är över." 

Visst det låter hårt och det är hårt och jag menar de, och jag vet fortfarande inte vem eller vad jag vill vara mest arg på. Ansvarslösheten eller på en person.
Jag vet att jag låter helt galen och kanske snackar emot mina egna åsikter, men det skiter jag i för nu beter sig människor som white trash. Och det gör mig verkligen skitarg.

Dessutom vet jag att jag inte varken ska lägga mig i eller bry mig. Men jag kan inte bara vara tyst jämt.
/Em

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

Feminist, eller?

Igår skrev jag om vad som är normalt och inte, tänkte spinna vidare lite på det temat. Läser ju som många vet genusvetenskap. Vilket gör att man helt plötsligt blivit mer medveten om vilken typ av värld vi lever i.

Idag fick vi frågan på föreläsningen om vi ville kalla oss feminster. Vill man verkligen de? Det är nåt man kanske inte skriver under på. Men varför skulle man inte genast skriva under på det påståendet? Jo därför att man i allmänhet associerar just ordet "feminism" till nån typ av manshatande überflata. Det är inte sant. Inte någonstans. Visst kanske det finns, det ska jag inte säga nåt om. Men mycket av feminism handlar i grund och botten bara om jämställdhet. Mycket om att kvinnan inte ska ses som "the other", utan att hon är en individ som vem som helst. Men egentligen innefattar det inte bara kvinnan, utan andra grupper som också är utanför. Det känns lite skumt att man omedvetet klumpar ihop män (överst) och sen kvinnor + andra i det patriarkat vi lever i. Det finns mycket som influerars av feminism överallt i samhället. Dock behöver man ju som feminist inte skriva under på alla deras olika tankar och tankesätt.

Det finns dock en rädsla i samhället för just feminism. Säger man öppet att "hej jag är feminist" så får man inte riktigt det bemötande som man kanske skulle ha fått om man presenterade sig som sig själv och snackade om feministiska åsikter (utan att säga att de just är feministiska). Det finns en sorts rädsla för just ordet "feminism". För visst vill de flesta ha ett mer jämnlikt samhäll? Men hur det ska uppnås är ju den kluvna frågan. Jag personligen tror att det kan vara svårt att uppnå, om kvinnor måste bli jämnlik på mannens vilkor, det vill säga utefter den hetronorm vi lever efter. Jag tycker mer att samhället ska vara jämnställt utefter den egna personliga preferensram man som individ har.

(En liten parentes, det är lite roligt att det är radikalfeminsmen som ligger till grund för dagens feministiska politik i Sverige, och det är till viss del på grund av den vi har den sexualbrottslag som vi har idag.)

Jag skulle nog vilja påstå att jag själv personligen är kluven i frågan om jag är feminist eller inte, men efter lite eftertanke får jag nog kapitulera och säga att jag är feminist, åtminstone lite grann. Jag har nog mest inte bestämt mig för vilken typ av feminist jag är. Återkommer nog till det någon annan dag när jag funderat vidare..

(Det här är förresten min personliga betraktelse och fundering som jag kände att jag ville dela med mig.)
/Em

Permalink Em Kommentarer (2) Trackbacks ()

Det normala, eller?

Mitt favorit problem har återkommit. "Vad är normalt och hur definierar man de?" Det är alltid lika intressant att fundera på utifrån i vilket sammanhang det dykt upp. Idag dök det upp i samband med att jag skriver på mitt paper i Genusvetenskapen. Hur är man en "normal tjej"? Jag skrattade ganska mycket åt det. Egentligen skulle jag vilja fråga mig; Hur är man en "onormal tjej"? Det finns ju inget som är normalt, men det finns ju något som kallas normalitet i samhället, det som man mäter utifrån.. Men det har vi ju kommit fram till innan att det normala inte går att definiera utan det onormala. För det är det onormala som definierar det normala, eftersom det är efter just det onormala vi sätter normen. Dessutom lever tjejer i grupper speciellt under gymnasietiden. Det är sällan man är helt ensam.. Alla påverkas av varann.

Mitt paper ska handla om boken I en klass för sig - genus klass och sexualitet bland gymnasietjejer skriven av Fanny Ambjörnsson. Det är en doktorsavhandling som är helt galet lättläst. Den är intressant för efter ett tag känner man igen sig själv på vilket sätt man själv var i gymnasiet. Att man dömde tjejer som sminka sig för mycket, att man tyckte folk som hade för "små kläder", för djupa urringningar, för mycket häng och konstiga skor på sig var skumma. Samtidigt som man själv ville vara alternativ och ha en unik stil. Yea right att man lyckades när alla färga håret svart/mörkt och gick i mörka kläder och converse eller vans. Klart man hade en viss typ av stil och varje människa klär sig unikt på ett eller annat sätt, men det tänkte man inte på då. Och det tänker man inte idag på heller när man kollar på bilder ifrån då, om man inte som jag nu då sitter och kollar genom mina fina alldeles för djupanalyserande "genus-glasögon".

Det är intressant, men jag förstår inte hur jag ska få ihop 8 sidor. men det är några veckor kvar till inlämning.. Men i alla fall :/
/Em

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

Winnerbäck

Sitter här och funderar. (As always). Ramla in i en Winnerbäck-period. Kom på att jag vill se Winnerbäck i höst, när han spelar i Malmö den 20 november. Någon som vill följa med? Vore ganska trist att gå ensam..

Permalink Em Kommentarer (2) Trackbacks ()

9 augusti

Lördag. Utekväll för de flesta. Själv vill jag bara vara hemma, helst med dej. Men du var full så du måste med ut, annars vart de ju ingen ide att du skulle druckit dej full ifrån början, sa du. Jag vet inte..

Allt som började så bra, slutade med att bob spillde ner mej och köket med svartavinbärs blandad vodkaredbull. Kan inte vart gott. Så jag valde att stanna hemma och städa. Jag vet inte om jag valde rätt, men jag kände att utekväll i malmö hade blivit för mycket. (ibland känner jag mej alltför vuxen).

Nu vill jag bara sova så att jag mår bättre imorrn. I am sad.
/Em

Permalink Em Kommentarer (1) Trackbacks ()

4 augusti

Det var ett tag sen jag skrev. Har inte riktigt funnits tid till att skriva. Har nog heller itne känt att det jag velat skriva ska kommer ner på ord på papper för alla. Har varit lite halvnere i en vecka nu, men det börjar nog så sakteliga ändra på sig till det bättre. Vart så skönt idag att komma iväg och göra lite skolarbete. (Hade onlineseminarie om Sexuality). Det var kul och intressant. Vi skrev massor och hade massa bra idéer, så duktiga var vi minsann! :)

Sen sitter jag och känner ganska stor ångest inför papert som ska in den 28 aug. 6-8 A4-sidor. Det är sjuuukt många. I och för sig så går det säkert att få ihop en del, men ändå.. Man känner liksom hur tiden bara rinner iväg när man vet att det är så mycket som ska skrivas och så lite tid egentligen. Usch och Fy! Men men, jag har en bra bok att skriva om så förhoppningsvis så kommer det bli jättebra tillslut. Så jag får ett godkänt på kursen och har ytterligare 15hp att korta ner min studietid med.

Ah, well.. det är tisdag idag, och imorrn ska vi nog åka till Köpenhamn om jag inte missuppfattat planen.
/Em

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()


>