Hur kommer man ihåg att stava rätt?


Det finns en nackdel med att plugga till lärare och förmodligen att vara lärare med. Det är faktumet att man alltid ska/måste stava korrekt. Allt måste vara så rätt det bara går för annars så ser det inget vidare bra ut på pappret. Man blir lite ifrågasatt och tanken är ju att man ska vara en form av auktoritär vuxen förebild för barnen som inte kan göra fel. Men ingen människa är felfri, alla har vi något som man personligen tycker är lite svårare än allt annat.

Jag har till exempel ord som jag stavar och har stavat konsekvent fel på hela mitt liv. Det är först nu när jag har någon som påpekar att vissa ord inte stavas så. Dessutom är jag expert på att särstava, men det sägs ju komma från att vi använder mer och mer engelska och i engelskan är fler ord särstavade än i svenskan. Men då är det på något sätt nästan ännu viktigare att man kommer ihåg att skriva ihop orden på svenska, för modersmålet är grunden till att kunna lära sig ett nytt språk på ett bra och tillfredsställande sätt. Spelar ingen roll om det är svenska, arbiska eller spanska man pratar från början.

Nej, hur sjutton ska jag lära mig att stava rätt på allt som jag i framtiden MÅSTE stava rätt på? Tänk om jag blir en helt kass lärare... :(
/Em

Btw: http://www.avigsidan.com/avigsidan/avigt008.html

Permalink Om plugget! Kommentarer (0) Trackbacks ()

Twilight

Det har varit lite tyst och tomt i bloggen det senaste, men det är för att jag inte riktigt kan komma på vad jag ska skriva om.

Satt och läste lite idéer om vad man skulle skriva om, men jag hittade bara saker som

  • Skriva om dagen
  • tipsa om mode
  • osv osv.

Kändes lite tråkigt rent utsagt att skriva om sådant. Så jag håller mig till att tipsa om en bok istället (vilket på sitt sätt kan ses som tråkigt med):


Twilight - Första boken i serien om Edward och Bella. Inte en typisk vampyr berättelse, men fascinerande på sitt sätt. Den är bra på engelska, och jag skulle nog inte kunna läsa den på svenska eftersom bara titlen är ganska dåligt översatt. Hursomhelst, har man sett filmen och säger att det är som att läsa boken har man defenitivt fel. Det fnns en djupare dimension i boken, tycker jag åtminstone man får veta mer om hur personer tänker och mer förklaring till varför saker är som de är.

Permalink Böcker! Kommentarer (0) Trackbacks ()

Magic The Gathering

Ja då satt man här, en helt vanlig tosdagkväll, efter kul shoppingtur på Entré med Madde Råtta (mer om inköpen en annan dag). Tanken var att jag egentligen skulle bara vara hemma och för mig själv eftersom jag är väldigt trött idag.

Men...



...jag råkade fastna i Magic the Gathering nätet, utan att egentligen ens vilja. Men eftersom jag är snäll och det skulle blivit ojämt och tråkigt annars med överhoppande rundor och skum poängräkning om jag fattade rätt så erbjöd jag mig att vara med.

Har aldrig byggt en egen deck, vet kanppt vilka kort som är bra och har ingen koll på så mycket överhuvudtaget i regelväg. Men ändå så har jag nu lyckats bygga en deck, som jag förvisso enbart förlorar med. Dessutom tror jag att det är sista gången jag någonsin är med, för magic har blivit så tråkigt, det är samma sak hela, hela tiden aldrig någon variation som med brädspel tex.

För personer som är insatta i det kanske det kan finnas en viss nostalgisk charm i ett kortspel som har funnits i över 20 år och som faktiskt är väldigt likt pokémon och andra barnkortspel i mångt och mycket. Men för mig som bara vart med ett tag och som inte förstår hur roligt det kan vara vecka ut och vecka in att spela ett spel utan större variation blir det tillslut tråkigt..

Permalink Games Kommentarer (0) Trackbacks ()

Selma!

Här kommer lite bilder på söta lilla Selma! :)



Hon har en knasig söt personlighet, tror att hon är en hund och klättrar i gardinerna. Hon är dock är den sötaste familjemedlem man kan tänka sig!
/Em

Permalink Djur Kommentarer (0) Trackbacks ()

Födelsedagsfunderingar

Jag sitter och letar efter roliga födelsedagspresenter till de som förväntas fylla år inom en snar framtid. Men sen även lite idéer på vad man ska hitta på för något till de som fyller år lite längre fram i tiden. Känns bra att ha lite idéer ibland på lager med.

Hittade nåt som kallas för "Zorbing".

http://liveit.se/upplevelser/100187/?gclid=CPDVlLjTwqMCFUeK3godiXJefg.
Det verkar jätteroligt, kanske inte helt värt vad det kostar men vad gör det? Det ser ju roligt ut! :)

Nu ska jag leta lite mer tror jag!
/Em

Permalink Em Kommentarer (0) Trackbacks ()

I natt jag drömde..

Jag drömde i natt att hela skolan och allt som jag gjort i ett helt år var förgäves och att det inte betydde någonting eftersom jag hade kommit fram till att jag inte alls vill jobba inom skolan.

Det kändes helt konstigt att vakna upp, nästan som en ny människa kände jag mig. Jag funderar på om drömmen ville säga mig något eller om det enbart var en oro som jag känt den senaste tiden att jag slagit in på fel spår. Men det tror jag inte är sant egentligen.. jag har nog bara inte lust att plugga heltid i 2½ år till, utan jag vill ut och jobba igen, tjäna mina egna pengar och inte känna mig bunden till plugg, plugg och plugg.

Tänk om jag ångrar mig om 5 år? Vad gör man då? =O
/Em

Permalink Funderingar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vi köpte katt..

Ja, då har vi köpt katt! En jättesöt liten skeppskatt, vet dock inte vad det är för ras i den. Men man kan nog säga att det är en bondkatt då tror jag. (Bilder kommer sen när hon vant sig vid sin nya miljö.)

Just nu är hon lite rädd av sig och bor i köket, men jag hoppas att det ska bli bättre snart så hon kan bli lite social med.. Men hon har ju inte ens bott här i 24h så man kan nog inte räkna med att hon förstod ens varför hon är här eller vart hennes syskon tagit vägen.

Blir dock lite besviken på negativa reaktioner som man får, det är ju inte så att vi skaffat katt på rent djävulskap. Det är inte heller så att vi vill att det ska komma mindre folk hit. Utan vi vill kunna känna att vi med kan göra vad vi känner att vi vill. Vill vi ha en katt ska vi få det utan att några ska bli sura eller irriterade för att de inte kan komma hit. Man kan testa ta tabletter, man kan testa med allergisprayen som ska ta bort en massa av det som gör att man blir allergisk mot katt.

Jag känner mej som the bad guy i den här situationen, och det var inte det som var meningen.. Men folk kanske kommer över det, och det löser sig ändå, i really hope so!
/Em

Permalink Djur Kommentarer (2) Trackbacks ()

Intressant kurs?

Sitter här och funderar på skolan. Har börjat läsa en bok som står på den preliminära kurslitteratur-listan och den verkar bra, jag ser fram emot kursen jättemycket. Det kommer nog bli väldigt intressant: handlar om mycket genus, etnicitet och ungdomar i förorten. Det är det som är kul att lära sig om, det är sådant som kommer att fastna och följa med en senare i livet. :)

Ska skriva om boken när jag är klar :D

 

Nu ska jag se om det kanske kan bli lite käk idag med.
/Em

Permalink Om plugget! Kommentarer (0) Trackbacks ()


>