Ännu en examination till handlingarna.

En del av första examinationen är avklarad idag. Jag och Sofie fixade en fin liten powerpoint som vi presenterade lite fint idag. Det gick jättebra, tycker jag och vi hade flyt.

Examinationen byggde på att vi skulle göra en observation i en klass och vi skulle synligöra "literacy, meningsskapande och funktionella samanhang". Jättediffusa begrepp men skulle kunna översättas som läs och skrivinlärning och när/var man har nytta av att lära sig det. Observationen byggde på boken Herman och Eldsvådan av Stian Hole. Boken i sig gjordes till en SET-lektion (SET=socioemotionell träning) och enkelt förklarat så är det att prata om sina egna känslor inför andra i en grupp/klass.

Såhär står det på bokens baksida:
Hermans sommar är över och han har börjat i första klass. En dag smyger han in i grannens trädgård. Grannen är en gammal brevbärare som kallas för Frimärksmannen. Barnen på Hermans gata är rädda för honom. Precis när Herman smugit sig in i trädgården hör han en röst bakom sig som viskar: Du törs inte. Är du en fegis, Herman? Det är Roy i fyran.

Just denna boken gillar jag jättemycket, för den har coola bilder och bilder som säger väldigt mycket och visar många ansiktsuttryck, och det gör att man kan få ett djup och prata en massa om den, på en lektion man håller i skolan om kanske mobbning, eller liknande.

Del två av examinationen är att skriva en text till den här observationen som ska lämmnas in om ungefär 2 veckor. Har dock inte ens börjat fundera på hur jag ska lägga upp det, men det kanske vore bra om man började nu i tid för en gångs skull, när man ändå har långhelg och allt.
/Em

Permalink Om plugget! Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback