Testade på ny gruppträningsform!

Måndag idag, började veckan med intensivstart :) Tränade Body Combat idag. Det var jätteroligt och man blev superpepp när man var där och det känndes skönt att få slå ihjäl den där ickepersonen som man försöker visualisera framför sig. Svettigt var det med, men det ska ju på nåt vis kännas som man tränar med, eller hur?

För dom som inte har koll på vad Body Combat är för nåt så:
Body Combat
(BC) är ett förkoreograferat non-contact, högintensivt 60 minuters gruppträningsprogram inspirerat av kampsporter som karate, kickboxning, taekwondo, capoeira, tai chi, kung fu och muay thai från Les Mills International på Nya Zeeland.

Musiken i Body Combat är intensiv och ofta i form av techno, Happy Hardcore, trance och hårdrock.

I Combat-låtarna så jobbar man med slag- (Jabb, Cross, Hook, och Uppercut) och sparkkombinationer (frontkick, back kick, sidekick och roundhouse kick) medan Power Training-låtarna är uppbyggda av enbart slag. I muay thaisit-ups, armhävningar och andra styrkeövningar med den egna kroppen som motstånd i olika kombinationer och mönster. Passet innehåller även katas och rörelsemönster med hög symbolik till olika kampsportsstilar inom både karate och taekwondo, och i nedvarvningen mer avslappnande rörelser i likhet med tai chi.
Källa: Wikipedia

Body Combat kommer det helt klart bli mer av!
/Em

Permalink Träning Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback